Протестът срещу БФС протече така, както се очаваше. Сега е време за оставки

November 18, 2023

Чашата определено преля и фенове на футбола от цялата страна вчера се събраха пред националния стадион да кажат на тези от БФС какво мислят за тяхното управление в последните 18 години.

Фенове на Ботев и Локо Пловдив, ЦСКА и Левски застанаха рамо до рамо и поискаха оставките на безсрамниците от футболния съюз. Разбира се не трябва да се забравят привържениците на Берое и останалите клубове, които бяха дошли, но събирането на едно място на фенове на двата пловдивски и двата софийски отбора обикновенно не вещае нищо добро.За ужас на “организаторите” не се случи нищо. Всички, които се бяха събрали пред националния стадион не се интересуваха от клубната си принадлежност. Те просто се бориха да си върнат футбола, който им беше отнет от едни самозабравили се и крайно некомпетентни ръководители. Единствения начин това да се случи е оставката на всички от футбония съюз.

Това явно обърка първоначалния план на тези, които направиха така, че агитките на всички отбори да се срещнат и трябваше да се мисли “План Б”.

Както всички знаем, когато стане въпрос за “План Б” винаги се намират хора, на които да се разчита… И от тези, и от онези…

Протестът си вървеше мирно и тихо почти два часа. Окло половин час преди мача на националите с Унгария “фенове” започнаха да обстрелват полицията с ракети и факли. Някой от охранителните органи пък “видя” бой между феновете. Малко след това се включи водното оръдие и положението стана страшно… Призивите за ненасилие изчезнаха, протеста излезе от контрол, а София се запали. Казано накратко протеста протече така, както се очакваше. Или по-точно както се надяваха някои за да може след това да изтъкнат колко правилни са били решенията и действията им. Проблемът за тези е, че по този начин си вкараха поредния автогол и в момента оставките им са въпрос на време.

Сега феновете обвиняват полицията, а полицията обвинява феновете… Най-вероятно и двете страни имат имат своята вина, но по-логично е да се запитаме кой направи така, че всичко това да се случи. Реално единствените виновници за всичко, което се случи в четвъртък вечер в София са тези от БФС, които са се впили в родния футбол като кърлежи. Тези, които имат “голям” морал и мислят непрекъснато за българския футбол носят вината за всичко, което се случи в центъра на столицата и те трябва да поемат цялата отговорност… Чудя се дали като мислят за родния футбол го правят заедно с Дан Тан, но пък това е друга тема… Дали с Дан Тан или пък с Джони Уокър единственото, което тези от БФС са длъжни да направят в момента е да си подадат оставките. Незабавно!

Тези от БФС са единствените отговорни за това, което се случи и освен оставки е редно и да им се потърси отговорност.

Незабавна ОСТАВКА!

автор:

Симеон Димитров