Промяната в БФС ще е трудна, но не невъзможна

October 6, 2021

Преди прекалено много време БФС беше поето от така нареченото „златно поколение“. Надеждите на феновете на играта бяха, че тези, които станаха четвърти в света ще издигнат футбола на едно ново и по-високо ниво… Нищо такова не се случи. Дори напротив. Под ръководството на на бившите четвърти българският футбол достигна дъното и за съжаление не се вижда вариант да тръгне нагоре. В последните години футболът ни стана нещо  като синоним на корупция, уговорени мачове, толериране на „нашите“ и мачкане на всички, които се опитват да са срещу тях… Първенството се върти около един отбор и всичко се прави в негова полза… Поне такива са усещанията сред феновете… От друга страна тези в БФС казват, че всичко в родния футбол е ОК и това е само усещане… Те го казват, но усещането си остава.

 

След няколко дни предстои конгрес на БФС за избор на нов президент. Тези, които в момента управляват нямаха никакво желание за такъв конгрес. Те всъщност още нямат и правят някакви опити, но на този етап не им се получава…  В последните години успявха успешно да го отлагат, но вече няма мърдане и след намесата на съда конгрес ще има. Сега всички, които обичат футбола се надяват на 13-ти октомври сегашното ръководство на БФС да е минало. А с него и всички около него, които съсипват футболът последните години…

Ще е трудно… Много трудно… Тези, които в момента управляват футболът в България са се впили във властта като пиявици. Те не желаят да се махат.  В следващите години се очакват  да дойдат много левове по различни европейски програми свързани със спорта, които те не искат да изпуснат. Тези, които ги подкрепят също не желаят те се махат… Те от своя страна си гледат собствените интереси и отлично разбират, че ако се промени нещо в това БФС целият им комфорт ще изчезне. За едните няма да има лиценз без да го заслужават, за другите евро и разните им други амбиции подплатени с много левове си заминават… Останалите… Те си знаят какво точно е, но всички са наясно с едно.  Всички благини внезапно си заминават. Заради това ще се борят със зъби и нокти да запазят това, кето имат.

На българския футбол му е нужна промяна. Спешно! Дано да се случи на 12. 10. 21. На Бербатов ще му е трудно да бутне Михайлов, но не невъзможно.

автор:

Симеон Димитров