Промяната в БФС е задължителна… Но какво от това?

October 10, 2021

Каквото и да си говорим за сегашното управление на БФС реално няма никакво значение. Да, за цялото  време, в което сегашните герои управляваха родния футбол те не направиха нищо добро за него. По времето на тяхното управление футболът ни върви само и единствено надолу…  Дали е съвпадение или не, но откакто тези управници поеха родния футбол националният отбор спря да се класира на всякакви големи европейски форуми. Победите за националите станаха рядкост и в момента единствените отбори, с които могат да мерят сили са такива от ранга на Гибралтар, Малта, Фариорски острови и подобни… Въпреки добрите хотели и прекрасни условия, с които шефовете на футболния съюз се хвалят, че осигурявят на националите.

Да, сегашните ръководители на БФС са забъркани във всякакви скандали. Като започнем от това как президента на БФС подкрепян от „приятели“ едвам  бе изведен от пресконференцията на  четиристранната среща между лидерите на България, Румъния, Сърбия и Гърция. Дългата отпуска на президента наречена оставка. Минем през разкритията на едни разследващи журналисти тези дни и съмненията за съмнителни схеми и корупция. През Изпълком интересуващ се приоритетно от своите лични интереси и странния шампионат, който е изцяло в услуга на “националната кауза” на един от членовете на изпълкома и логично е лишен от всякаква интрига. Стигнем до абсолютното безхаберие за ДЮШ и логично абсолютно несъстоятелния национален отбор и срамните резултати…

И какво от това?

Тези от БФС искат да управляват още, а според вицето Лечков критиките и всичко останало към тях са незаслужени. Въпреки всички скандали свързани с БФС, скандалите в клубният футбол и сривът на националния отбор… Това ако не е безочлива наглост?!

Тези от БФС винаги имат своите „логични“ обяснения на случващото се. И естествено те са добрите, които работят за футбола, а невежите в България не ги разбират и не оценяват тяхната „добра работа“. Истината е, че родния футбол спешно има нужда от промяна, след която  да поеме в различна от досегашната посока… Това го знаят всички, но какво от това?

На 12.10 има конгрес, на който промяната може да стане факт. Тъжната  истина обаче е, че тези, които най-много желаят промяна в родния футбол-феновете, нямат право на глас. Ще гласуват  една определена бройка делегати. Някои от тях футболът въобще не ги интересува и доволни от почерпката или заради някакви интереси ще гласуват против промяната.

Радостно е, че има и такива, които искат българския футбол да тръгне нагоре. Дано все пак повечето от имащите право на глас да изпрати това ръководство там, където му е мястото… Далече от футболния съюз.

Промяна със сигурност ще има. Тя е просто задължителна. Въпросът е по какъв начин ще се случи. След срамът в Литва Лечков каза, че не приема хората, които желаят промяна в БФС  да говорят от името на обществото… Аз мога да го попитам в кой свят живее? Защото в реалния тези, които желаят промяна са огромно мнозинство… Обществото желае промяна!

Всички, които обичаме футбола  гледаме с големи надежди към 12-ти. Много се надявам и ми се иска да вярвам, че тези, от които зависи ще проявят поне малко морал и ще гласуват за промяната, а не за „почерпката“… В противен случай няма абсолютно никакво значение за всичко, което в момента излиза за сегашния футболен съюз. Имало-нямало… всичко ще продължи поне още 4 години.

Промяната е задължителна, но какво от това? Ако тези, от които зависи не я направят няма никакво значение. Продължаваме по същия начин.

автор:

Симеон Димитров