Проект “национална кауза”

Проект “национална кауза” post thumbnail image

Един собственик на малко отборче без фенове го вижда като супер гранд. Троши милиони и влиза в БФС, а отборчето в ШЛ. Началника почва да дава акъл на всеки за всичко. Държавата им дава парички за строеж на стадион, а никой рефер не смее да свири срещу тях. Този отбор вече е “националната кауза”. Следващата стъпка е махане на всички журналисти позволили си да се усъмнят в “каузата” или да я критикуват.Бъдещето пред отбора на властта е светло.

Сещам се за един друг отбор от покрайнините на София, който се ползва с обичта на власта, но това е друга тема.

Директорите и собственика на “проекта” скочиха на съдиите. Искали ВАР, искали обективно съдийство… Какво обективно съдийство бе? Тези от делиормана не искат обективни спортни коментатори и журналисти пък камо ли съдийство.

Тези дни един спортен коментатор си позволи да каже в ефир, че съдията е трябвало да свири дузпа срещу делиорманци. И какво се случи? Същото като преди с други коментатори и журналисти позволили си да не коментират или отразяват правилно “хегемона”…Коментатора е отстранен. Той за какъв се мисли? След мача няколко верни медии публикуваха статии, че дузпа не съществува, въпреки че е очевидно обратното.

И сега всички пригласяйки на шефа слънце скочиха срещу съдиите. Били системно ощетявани и т.н. Направо съм безмълвен. Без тези съдии поне четири от титлите им нямаше да ги има (ако не и повече). А с тях тото лигата си е ОК за “каузата”.

Какво повече? Добро бъдеще им предстои, а коментатор на всички останали мачове на зелените пилета по искане на слънцето на българския футбол ще бъде Алекси Сокачев. Той е човека, и от него трябва да се учат другите как се коментира мач на “каузата”.

автор

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Нищо ново. Щом ЦСКА поиска футболист от български отбор цената му скача тройноНищо ново. Щом ЦСКА поиска футболист от български отбор цената му скача тройно

Нещо много познато от последните години се случва отново повреме на трансферния пазар. В момента, в който ЦСКА пожелае някой роден футболист изведнъж се оказва, че едва ли не го