Проект “национална кауза”

December 9, 2019

Един собственик на малко отборче без фенове го вижда като супер гранд. Троши милиони и влиза в БФС, а отборчето в ШЛ. Началника почва да дава акъл на всеки за всичко. Държавата им дава парички за строеж на стадион, а никой рефер не смее да свири срещу тях. Този отбор вече е “националната кауза”. Следващата стъпка е махане на всички журналисти позволили си да се усъмнят в “каузата” или да я критикуват.Бъдещето пред отбора на властта е светло.

Сещам се за един друг отбор от покрайнините на София, който се ползва с обичта на власта, но това е друга тема.

Директорите и собственика на “проекта” скочиха на съдиите. Искали ВАР, искали обективно съдийство… Какво обективно съдийство бе? Тези от делиормана не искат обективни спортни коментатори и журналисти пък камо ли съдийство.

Тези дни един спортен коментатор си позволи да каже в ефир, че съдията е трябвало да свири дузпа срещу делиорманци. И какво се случи? Същото като преди с други коментатори и журналисти позволили си да не коментират или отразяват правилно “хегемона”…Коментатора е отстранен. Той за какъв се мисли? След мача няколко верни медии публикуваха статии, че дузпа не съществува, въпреки че е очевидно обратното.

И сега всички пригласяйки на шефа слънце скочиха срещу съдиите. Били системно ощетявани и т.н. Направо съм безмълвен. Без тези съдии поне четири от титлите им нямаше да ги има (ако не и повече). А с тях тото лигата си е ОК за “каузата”.

Какво повече? Добро бъдеще им предстои, а коментатор на всички останали мачове на зелените пилета по искане на слънцето на българския футбол ще бъде Алекси Сокачев. Той е човека, и от него трябва да се учат другите как се коментира мач на “каузата”.

автор

Симеон Димитров