Проектите от Разград и Бистрица решиха да не се излагат отново

June 28, 2023

Мач за Суперкупата на България между комплексираните проекти няма да има. По принцип този мач е заложен в наредбата на тези от Бояна, а това означава, че трябва да се изиграе. Дефакто причините мачът да не се играе са повече от тези да се играе, а на тези, които повече харесват изпълненията на Преслава въобще не им пука за някакви наредби и разни такива маловажни неща.

Официалната версия, която звучи доста глупаво е, че няма свободна дата. Всеки, който поне малко следи родния футбол обаче знае реалната причина за отлагането на мача… Тя даже май не е само една.

Факта, че разходите за организирането на този мач ще надхвърлят приходите многократно не е за подценяване. Това реално си е сериозен мотив за тези, които организират срещата да не желаят много да го правят.

Друга причина, до която лесно може да се стигне е нежеланието на проектите да играят в сгъстен цикъл. Мачът за Суперкупата спокойно може да се изиграе 4-5 дни преди първия мач на Лудогорец в квалификациите за ШЛ, но така е по-лесно… Треньорът на разградчани вече се оплака, че му е много натоварено и няма време за нищо, а когато можеш да влияеш на някои решения защо да не го направиш…

Все пак основната причина проектите с комплекси да не желаят да изиграят този мач е, че не искат отново да излязат в битка за трофей пред по-малко зрители от на мач от аматьорската лига… Този мач вече го играха и срамът си беше единствено за тях… До преди едно известно време “проектантите” бяха в един техен си паралелен свят, в който зад отборите им стоят хиляди и дори милиони фенове… Напоследък май се убеждават, че с пари могат да си купят верни “обективни” анализатори, медии, които показват добре режисирани огромни опашки за билети преди техни мачове, но нищо друго. Какъвто и кетъринг да направят, “феновете” по трибуните ще са по-малко или равни на играчите на двата отбора. Тъжно е да станеш шампион, а “феновете” по трибуните да си дояждат сандвичите и да нямат търпение да започне концерта на поп-фолк звездата който предстои.

На този етап мачът се води отложен за неопределено време. Дали ще се изиграе не се знае. По-голямата вероятност е това да не се случи. Ясно се вижда кой командва парада в Бояна и той или те просто нямат желание такъв мач да се играе. Ако ставаше въпрос за мач, в който участват ЦСКА, Ботев ПД, Локо ПД или закъсалите вековници щеше да е друго и дата със сигурност щеше да има… От този мач няма далавера за никой. Едните ще хвърлят пари за безсмислен мач, а другите за безсмислен кетъринг.

По-вероятно е тези, които водят парада да решат, че мач няма да има, но кой знае…

Все пак винаги могат да ни изненадат и мачът за Суперкупата да се изиграе. Може пък да се намери стадион който да изглежда пълен когато на него присъстват стотина “фена”… Или може да инструктират операторите по-добре и да предават срещата единствено от правилните гледни точки… Кой знае? При всички положения ще е забавно.

 

автор:

Симеон Димитров