Проблемът на делиорманци е, че са проект

November 1, 2020

Последните години се наслушахме на какво ли не от “обективните” за “националната кауза”. Общо взето проектът от Делиормана за толкова изиграни мачове в Европа така и не успя да победи поне един стойностен отбор… Под стойностен разбирам някой от топ четири първенствата на стария континент.

Делиорманци успяха да загубят с пет гола дори от изпадащ в Испания отбор… Какво повече да говорим за тях?

Въпреки всичко “обективните” медий в родината ни не спират да величаят отбора на шефа. Това разбира се не прави добра услуга на проекта.

Провъзгласените от верните глашатаи за евробойци мачкат в тото лигата отбори, на които не им се играе срещу тях и губят от всякакви туристи в Европа. Последните мачове на разградчани са много показателни. Въпреки, че коментатори и верни писачи се опитват да внушат друго. Ако слушаш и четеш ще останеш с впечатлението, че тези от Разград са някакъв супер-отбор и много малко не им е достигнало да победят… Истината разбира се е съвсем друга.

И след последния мач на делиорманци в Европа се наслушахме на какви ли не глупости. Отборът, с който се сравняват игра като равен с Рома на “Олимпико”, а те загубиха от някакви австрийски туристи… Не само загубиха, а бяха тотално надиграни. Дори, когато ЛАСК бяха с човек по-малко имаха повече положения от “отбора” на шефа. Въпреки това голяма част от медийте се опитаха да изкарат разградчани някакъв супер отбор. “Обективните” не спряха да повтарят как делиорманци се държали достойно… Как намерили сили да се вдигнат…Как били излезли от ситуацията и се върнали в мача…

Истината е, че “националната кауза” се размина с исторически разгром. ЛАСК можеха да им вкарат поне седем-осем гола, но късметът изцяло покри зелените от Разград… Никакво достойнство, чест и вдигане не се е случило. Поне не се видя нищо такова. Проекта имаше късмета австрийците да останат с човек по-малко… Положенията за ЛАСК и тогава бяха повече от тези на проекта, но вече някак си беше малкко по-спокойно за разградчани… Разгромът се отложи.

Всички знаем, че главният проектант не обича конкуренцията. В родната тото лига успя да направи така, че проектът му да е “без конкуренция”. Вече десета година делиорманци безчинстват по родните терени и независимо от всичко стават шампиони.

В тото лигата проекта е номер едно, но в Европа нещата са съвсем различни. И причините за това с ясни на всички… Дори и на тези, които неуморно величаят проекта и проектанта… Е, все пак “честните” искат да ядят.

Винаги съм твърдял, че всичко това ще окаже негативно влияние върху делиорманци… Рано или късно… Павел Върба преди га го изгонят им го намекна. Човекът си го каза, че е лошо, че делиорманци нямат конкуренция в тото лигата, защото на повечето отбори не им се играе срещу проекта, но… Кой да го чуе? По-лесно е да го сменят…

Общо взето така се случват нещата. Ражда се един проект, расте, изкарва пари, започва да залязва и накрая го закриват. Проектът от делиормана изкарваше пари, но ако и тази година не направи нещо по въпроса може и да се мине към последните точки…

Проблемът на тези от Делиормана е, че са проект и винаги ще си останат проект. Тези с кренвиршите по трибуните не могат да преоменят нищо.

В момента преоекта се опитва да се сравнява с най-успешнния български отбор. Всички знаем, че такова сравнение не може да се прави… Това е като да сравняваш Жеков и Камбуров. Предизвиква само ехидна усмивка…

автор:

Симеон Димитров