Проблеми за ЦСКА преди мачът с Рома

September 13, 2021

В последния мач за първенство ЦСКА изпусна победата срещу Славия в последната минута. Загубата на две точки не беше приятна, но по-лошото обаче беше, че армейците загубиха Жеферсон и Амос Юга. Двамата получиха разтежения в шампионатната среща. Жеферсон беше заменен в 11-тата минута, а Юга в 49-тата.

Контузиите на двамата са такива, че ги вадят от игра поне за мачовете срещу Рома в лигата на конференцийте и шампионатния срещу Ботев Враца. Като към контузените добавим и наказаните за мача с римляните Турицов и Кайседо  Стойчо Младенов остава с много малко опции за мачът срещу римляните.

В защита най-вероятно партньор на Матай ще е Гълъбов. Томас Лам ще бъде преместен в халфовата линия. Там той се включи и срещу Виктория Пилзен и се представи доста добре. Партньор ще му бъде Карло Мухар, който остави много добри впечатления при дебютът си с червената фланелка срещу Славия.

Дилемата с десния бек според мен също си има решение. Асен Дончев прави добри включвания и спокойно ще може да изиграе един добър мач. В атака Калоян Кръстев ще замести Кайседо без проблем.

Стойчо Младенов има проблеми, но пък вярвам, че ще намери решение и тези, които излязат в Рим ще покажат на римляните кои са ЦСКА. Армейците имаха проблеми и ги отписваха и преди мачовете с Осиек. После и срещу Виктория… Всички видяха какво направи ЦСКА.

Армейците не веднъж са показали, че в Европа се чувстват най-добре. Проблеми има, но вярвам, че армейците ще се справят с тях… Вярвам, че Стойчо и отборът и този път ще покажат евроЦСКА и след мачът в Рим феновете на червените ще бъдат горди, че са от ЦСКА.

 

Автор:

Симеон Димитров