Проблеми в ЦСКА преди старта на първенството?… Не мисля

July 7, 2021

Малко преди мача за суперкупата и старта на първенството изглежда, че ЦСКА има проблеми с контузени футболисти. “Обективните” не спират да пишат за тях и да обясняват колко “тежко” е положението с контузени при червените.

Мено Кох, Тибо Вион и Амус Юга са контузени, а Кайседо ще се присъедини към армейците към края на седмицата и е малко вероятно да вземе участие в мача за суперкупата срещу проекта от Разград. На пръв поглед кадровите проблеми за решаване пред Любо Пенев са много, защото липсват все основни футболисти, но само на пръв поглед.

Реално погледнато ЦСКА няма чак такива проблеми и гръмките заглавия из “обективните” спортни медии са малко пресилени… Проблеми имат закъсалите вековници от Подуяне… Но това е друга тема, която явно е табу за “обективните и безпристрастни”…

Армеиците не са го закъсали толкова, колкото се опитват да ги изкарат. Кох, Вийон и Юга са контузени, но какво от това? Да, ако всичко беше наред поне двама от тях щяха да са титуляри, но пък от друга страна групата на ЦСКА е достатъчно голяма и класна, за да се справи с това положение.

Антов може да замести Кох без никакъв проблем. Класата на младия армеец я знаят всички и въобще не смятам, че с Антов защитата ще е проблемна… Дори напротив. Освен него армейците разполагат и с Гълъбов, който не веднъж доказа, че на него може да се разчита, така че за средата на защитата въобще не виждам драма… И проблем.

Мястото на “шефа” Юга също има кой да го заеме без да има някакви сътресения. Жеферсон намери своето място и се справя добре. Той е човекът, който без проблем ще замести Юга. И тук отново може да се каже, че при определени условия титулярът не е сигурен. Новият капитан на ЦСКА се справя добре като опорен халф. Вион със сигурност има кой да го замести. Дори при положение, че Турицов е здрав не знам за какво заместване става дума.

На пръв поглеед най-проблемно е мястото на централния нападател… Но само на пръв поглед. ЦСКА разполага с Ахмедов, Живков и Чарлс… Бисмарк Чарлс показа, че може да бележи голове, които водят до купа, а и срещу делиорманци му върви. Ахмедов пък е добрият жокер на ЦСКА. Освен тях тримата в атаката спокойно може и да се пусне Вилдшут, на който тази позиция не му е непозната. Излиза, че и напред армейците нямат такива проблеми, каквито някои се опитват да ги изкарат.

Та, за какви кадрови проблеми в ЦСКА говорим? Армейците със сигурност разполагат с много, и класни играчи, които да заместят отсъстващите. Да, липсват някои, които може би щяха да са титуляри, но пък те имат достатъчно качествени заместници.

ЦСКА със сигурнос няма проблеми. Те явно са само в главите на някои… Пенев разполага с достатъчно класни играчи, за да избере най-доброто, което да зарадва червените фенове.

ЦСКА няма проблеми… Проблеми имат отборите с комплекси…

автор:

Симеон Димитров