Проблемите пред ЦСКА и Илич не са толкова много

November 6, 2022

На пръв поглед  изглежда, че преди днешния мач срещу Локо София Саша Илич има сериозни проблеми за окомплектоване на състава. Към сигурните пропускащи двубоя Туфегджич, Кох, Назон и Де Нойер се присъединиха Матай и може би Жеферсон… На първо четене половин отбор няма да може да е на арзположение на Илич, но реално погледнато единствения липсващ ще бъде капитанът Матай.

Туфегджич, Кох и Де Нойер в последните мачове така или иначе не всеки път започваха титуляри. Дори напротив. Заради това тяхното отсъствие не е кой знае каква драма… Пък и не веднъж Илич е правил по 5-6 промени за някой мач. Матай ще липсва, но в последните мачове се видя, че Юга може да се справя като централен защитник доста добре. Християн Петров е на линия и с Юга са доста добра централна двойка. Единствения проблем би могъл да бъде Турицов. Последните мачове изглежда уморен и не във формата, в която сме свикнали да го виждаме, но пък все пак е Турицов и ще се справи като трети централен защитник… Има и друга възможност. Откакто Илилч е начело на ЦСКА видяхме, че не се притеснява да сменя постройката на отбора според обстоятелствата и съперника. Заради това няма да се учудя ако днес треньора заложи на четирима в защита – Вион, Перов, Юга и Турицов. Повечето приеха, че ЦСКА играе с трима централни, но не веднъж видяхме, че като се наложи схемата бързо се сменя… Дори и по време на мач. Заради това четирима в защита няма да е изненадващ ход на Илич.

В халфовата линия и атаката Саша Илич разполага с богат избор и там не мисля, че ще има проблем. Дори Жеферсон да не може да вземе участие в двубоя Линдсет спокойно ще може да играе на неговата позиция. Друг вариант за мястото на Джефри са Галин Минков и Йоан Бауренски.

На разположение на Илич са и Гарсес, Шагоян, Морено, Шопов, Каресао, Чарлс… Да, има липсващи в ЦСКА, но чак пък големи проблеми не виждам. Капитанът Матай и Нзон ще липсват, но армейците би трябвало да се справят и без тях. В атака червените вече не  са зависими само от един човек, а в защита липсата на капитана също би трябвало да бъде компенсирана.

До този момент Илич всеки мач прави по няколко промени и ясно показа, че ЦСКА няма твърди титуляри и резерви. Всеки може да се появи във всеки един момент и трябва да покаже най-добрата си игра… До този момент се получава. Не виждам причина и днес да не се получи.

Има липсващи, но ча пък големи проблеми… Не мисля.

автор:

Симеон Димитров