Прекратяването на първенството е вътхът на идиотията

November 24, 2020

 В понеделник здравният министър Костадин Ангелов предложи затягане на мерките срещу разпространението на коронавируса, като в тях се включва преустановяване на спортните мероприятия в България.

Честно казано след като мачовете се играят без публика какъв е смисълът да се спират. Спирането на първенството в този момент първо ще навреди на футбола, а после и на футболните ни клубове. Реално ще стане безсмислено за всеки футболен шеф да налива пари в нещо, което го няма. При предишното спиране една камара отбори закъсаха, сега сигурен съм ще е по-тежко.

Другия сериозен проблем е отборите играещи в Европа. В момента два отбора играят евротурнири. Какви ще са последствията от подобна мярка всички знаем. Какво ще се случи с оставащите им мачове? А, евентуалните приходи? Тези, които евнтуално биха спрели първенството подобни подробности явно въобще не ги интересуват… Те всъщност не се интересуват от никакви подробности… Бизнес, футбол… Нищо няма значение. Тяхната заплата ние ще им я дадем, а всички други да се оправят.

Ако някаква такава идиотска мярка се вземе родния футбол отива в миманса. В цяла Европа играят и не се интересуват от идиотията на родните управляващи. Да оставим за момент клубните отбори. След някой друг месец ще дойде време за нов мач на националите и какво да очакваме…Пореден срам срещу някой посредствен отбор, защото когато футболистите не играят, а само тренират едно “достойно представяне” срещу отбор от ранга на Малта ще е постижение.

Много внимателно трябва да се обмисли ход със спиране на първенството, защото освен недоволни собственици ще има и много недоволни фенове… Дори, според мен “недоволни” е много меко казано.

Феновете донякъде се примириха , че не могат да са на стадиона и мачовете се играят без публика, но спирането на първенството може и да прелее чашата…

Тези, които взимат решенията се правят, че над 100 дни под прозорците им няма никой, но дали биха издържали и 100 часа на обсадата на обичащите футбола…?

… Да не би здравният министър да е привърженик на отбора от Подуяне?… Единствено това обяснява действията му…

автор:

Симеон Димитров