Председателя на НКП опита да обясни ситуацията на Герена

May 6, 2020

Днес председателя Хиндлиян реши да обясни фактите и събитията от последната седмица около отбора от Герена. В едно дълго словоизлияние във фейсбук обясни и за писмата от вчера. Председателя държеше много на думата кредит. А после отбелязва, че при невъзможност да се погасява от страна на клуба организациите на привържениците на сините ще носят морална отговорност… Каквото и да значи това.

Кредит срещу морална отговорност.(?) Това какво трябва да значи? Ако не върнат парите ще се почувстват засрамени и тези, които са им ги дали повече няма да им дават? Ако може така и аз да се наредя за един такъв кредт.

В прословутите писма от вчера се споменаваше нещо за справедливост и равнопоставеност. За желанието на всички от Герена към тях да се отнасят по същия начин, както към останалите. Ами в този случай на всички ни е ясно какво следва да се случи. Доста отбори не получиха лиценз или фалираха дори за по-малко. Локо София беше изпратен при аматьорите за 2 милиона лева. Най-успешният български клуб ЦСКА също беше пратен там. Помня как реагираха сините фенове тогава.

Сините искат справедливост и равнопоставеност… Така да бъде.

Последните години всички в синьо говорят за прокоба над синия отбор. Не е прокоба. Идва време да си платиш за целия тарикатлък… Рано или късно всичко се връща.

автор:

НЕ-СПОРТ