Преди 31 години сините от София официално стават “евроидиоти”

Преди 31 години сините от София официално стават “евроидиоти” post thumbnail image

На днешния ден преди 31 години отборът от крайния квартал на София гостува на белгийския Роял Андверп в мач от 1/32-финал за купата на УЕФА.

Две седмици по-рано отборът от Герена беше завършил наравно с белгийците, което за тогавашните стандарти на родния клубен футбол си беше провал.

Въпреки всичко и противно на всички очаквания в Белгия сините доминират. Въпреки многото пропуски, които правят сините в 89-тата минута успяват да поведат с 3-1. В този момент всички сини фенове и футболисти виждат следващия кръг на тогавашната купа на УЕФА. Да, ама белгийците не мислят така и в крайна сметка печелят този мач с 4-3.

Обратът обикаля света като сензационна новина, а след допуснатите 3 гола за около четири минути добавено време сините от София официално са обявени от анализаторите на “Евроспорт” за футболните идиоти на Европа.

Преди няколко години футболистите на ПСЖ опитаха да им отмъкнат “титлата”, но всички в “Евроспорт” отново се сетиха за сините и бяха единодишни, че “отборът от София си остава евроидиотът на Европа”. Това, което направи отборът от Подуяне трудно може да се постигне от някой друг… ПСЖ са точно зад тях.

Европа призна сините и ги постави единодушно на първо място пред отбори като ПСЖ, Манчестър Сити и много други… Може да са евроидиоти, но са евроидиоти номер едно… Най-големите. Да им е честито на сините.

НЕ-СПОРТ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Ще завърши или няма да завърши – шампионатътЩе завърши или няма да завърши – шампионатът

Когато медиите, които отразяват спорта и в случая футбола са собственост на един собственик на футболен отбор, и в същия момент внимават да не се издънят, и да се харесат

ЦСКА вече гледа към следващият си мач в ЕвропаЦСКА вече гледа към следващият си мач в Европа

В четвъртък ЦСКА се изправя в поредният си мач в Европа тази година. Армейците гостуват на румънския Клуж. Излизането от групата е мираж за червените, но възможността за спечелване на