Преди всеки важен мач на ЦСКА “обективните” медии измислят скандал

August 23, 2022

Всяка година едно и също и така от много време насам. Идват важните мачове за ЦСКА и се започват с едни “драми и скандали” около отбора. Навсякъде започва да се говори повече за “скандалите”, отколкото за предстоящия мач. Знайни и незнайни анализатори и така наречени легенди започват да обясняват колко тежко е положението в ЦСКА и стигат до прозрението, че така повече не може да се работи… Всеки път едно и също и всеки път всичко идва от едно и също място и говорят едни и същи хора… Е, всъщност тази година към общия хор се включиха СМ, ЛП и организираните фенове, но това не променя много цялостната картинка.

Идва важен мач или важни мачове и се започва с опитите за вкарване на напрежение в червения лагер с едни “култови” заглавия и “страшни скандали”. Тази година “обективните” спортни медии отново не спят преди важните мачове за ЦСКА. По обясними причини няма какво толкова да пишат за рицаря на малтийския орден или за “подвизите” на “хегемона” в Европа и по стар навик се заеха с армейците. Компания естествено им правят и обичаините анализатори, “легенди” и тем подобни… Започнаха се едни разсекретявания на “кървави съобщения”, “казване на истини”, разни приказки за чест и морал, пресконференции на бивши играчи, които ни в клин, ни в ръкав започват да коментират ЦСКА и говорят някакви “страшни истини за жестоки скандали”… Този път поне нямаше “как беше?… Супер си…”.

Тези хора явно нямат никакво въображение и всеки път, година след година, се случва едно и също. Целта е ясна. Откъде идва всичко това също се знае много добре… Шефа каза, ние казахме и написахме… И “обективните” медии и анализатори, и някои тартори, и някои които се изживяват като легенди трябва да ядат и да хранят деца.

Явно в милата ни родина все още има спортни журналлисти, които се водят от мотото на вестниците в Чикаго в края на 19 в. : „Не позволявай истината да попречи на добрата история“. Има и хора, които за някой лев в повече могат за няколко месеца да обърнат на 180 градуса мнението и изказванията си по някои въпроси. Каква точно е причината за това си знаят само тези хора, но всички останали виждаме и вече знаем коло тежи думата им.

Всички в ЦСКА и феновете на армейците вече би трябвало да са свикнали с това. Ако не са ще трябва да свикват и да не обръщат внимание на подобни глупости. Не за друго, а защото отборчетата, които са в сянката на ЦСКА ще продължат да правят подобни неща. Докато ЦСКА го има те реално нямат друга опция да излязат напред и битката основно ще е извън терена. Едни хора ще говорят за чест, достоинство, любов и още нещо, но срещу някой лев в повече ще са готови на всичко…. Така стоят нещата. Тези в Бистрица, Подуяне и Разград го знаят много добре. Затова са и всички тези опити и напъни.

Така ще е. Дори най-вероятно атаките ще се засилват, защото някои са свикнали нещата да им се случват не на терена, а извън него.

автор:

Симеон Димитров