По принцип се “възмущаваме”, де факто всичко е наред

October 5, 2022

Ръководството на ПФК Берое взе, че изрази своето възмущение от отсъжданията на главния рефер по време на мачът им със сините от Подуяне. По принцип заралии са прави, защото в мачът им срещу сините асистенцията за победния гол дойде след игра с ръка, която единствените, които не я видяха бяха реферът Кабаков и отговорникът за ВАР Вълков, но дефакто доста са закъсняли и очевидно вече са се съглагили с всичко това. На последния конгрес мару…, оппа, беройци имаха възможността да променят това, което в момента уж не им харесва, но не го направиха… От отборите в “А” група малко подкрепиха Бербатов и  заралии не бяха между тях. Ръководството на Берое реши да гласува за това, което беше в последните над 10 години и е глупаво да очаква нещо различно… Когато избираш едно и също нещо нещо няма как да очакваш различен резултат… Така са казали умните хора. Сигурен съм, че шефовете на Берое го знаят, но пък явно имат своите мотиви за избирът си. .

Не, че старозагорци нямат основания да се оплакват… Имат! И то с пълно право. Асистенцията за гол с ръка със сигурност не е разрешена във футбола, но пък има и една много малка подробност…Те си избраха това, което е в момента. Иначе освен зрителите на стадиона и тези пред телевизорите никой от реферите не видя хандбалният пас за гола на Попето и той беше зачетен… 40 години, са си 40 години… И заралии, както и всички останали в “А” група го знаят много добре. Всички от Стара Загора изригнаха срещу реферите и БФС, и изразиха своето “възмущение” от тях, но те реално не очакват да се случи нищо, освен евентуално в някой от следващите мачове подобна реферска “грешка” да е в тяхна полза. Те го знаят и ние го знаем. Когато играят срещу тези или онези е нормално и очаквано спорните реферски отсъждания да не са в тяхна полза. Острия тон на написаното много прилича на един друг остър тон, които доведе до отмяна на наказание, но пък от друга страна оставя и вратичка за приятелство с тези от БФС… Един вид вие сгрешихте, но и ние не сме безгрешни. Ние ви подкрепяме, подкрепяйте ни и вие… Или с две думи “нека бъдем приятели”.

Ръководството на Берое “смело” заявява, че “спира да премълчава” и “със страх или без страх от съдииски тесли” повече няма да мъчат…  “Смелчаги”! Има естествено няколко лекички въпроса… На повечето всички знаем отговорите, но все пак нека  ги зададем. Какво точно означава “съдийски „тесли“ на отмъщението”. Така ли “работят” хората от БФС? Като са гласували на конгреса наистина ли тези от Берое са вярвали, че ще се случи някаква промяна въпреки последните 17 години? Ще забравят ли старозагорци за всички тези закани още следващия кръг? Ккаво е “мотивирало” старозагорци да подкрепят Михайлов за шеф на БФС? Защо чак сега решиха да “спрат да премълчават”? Какво евнтуално са премълчавали? И защо въобще е трябвало да се премълчава каквото и да е? Има ли нещо гнило?….

Всичко би било много хубаво, ако това, което са написали хората от Берое не е много в стил Разград и Подуяне… Уж са недоволни, а всъщност би трябвало да напишат: “Гласувахме за вас на конгреса и сега не би трябвало да ни режете така… Случило се е. Знаем срещу кого играем и се надяваме следващия мач взетото да ни се върне.”… Взетото ще се върне, а нещата ще си останат такива, каквито са. От време на време ще има по някоя “гневна” декларация, която да призовава към промяна, но реално всичко ще е от ден до пладне и само за пред хората.

“А” група е такава, каквато е, и докато отборите участващи в нея нямат мотивация да променят нещата нищо няма да се случи. Реферите “неволно” ще бъркат все в една и съща посока, а усещането за нещо гнило ще си го има въпреки петиците и шестиците, които си пише шефе Михайлов.

Май почти цялата “А” група разчита на някоя друга закана, заплаха и надеждата който трябва да си спомни защо е там, където е… До този момент всичко работи добре за който трябва и въпреки “гневните” декларации недоволни няма. Някои  се “възмущават”, други “протестират”, но и тези и онези бързо забравят за исканията си и доволни продължават по старо му… И така до следващия път.

Всичко си върви както трябва да си върви. Има малко сеир за публиката, но всичко е под контрол.

Всичко е ОК! Пиши си шест, пускай Пресклава и наздраве!

автор:

Симеон Димитров