Последното отброяване за БФС започна… 3-2-1-ОСТАВКА!

November 9, 2023

Че  ръководството на БФС има вина за състоянието на българския футбол е ясно на всички. Тези от футболния съюз не се интересуват от българския футбол, а единствено от собствените си интереси и това не е предположение, а факт. За почти 20 години управление Михайлов, Лечков и останалите направиха така, че родния футбол да удари дъното, националният отбор да се превърне в посмешище, а феновете почти да се откажат да ходят по стадионите.

По време на своето управление веселите отличници от Бояна създадоха толкова абсурди, че всички си мислеха, че вече няма с какво да ни изненадат. Да, но явно са грешали. Тези от БФС отново успяха да шокират всички с нова абсурдна ситуация. Родния футболен съюз взе, че реши да премести мача на националите от София в Пловдив. Още по-абсурдното е,че  Михайлов, Лечков и останалите решиха мачът да се играе пред празни трибуни. Така БФС-то на Михайлов стана първата централа в света, лишила доброволно националния си отбор от подкрепата на феновете… По-идиотска постъпка от това няма.

Официалната версия на футболния съюз за всичко това е, че УЕФА е решила да го направи заради опасност от безредици. Малката подробност е, че на това не вярват и малките деца. УЕФА не спря феновете на мачове между отборите на Косово, Македония, Сърбия, Албания и други, в които наистина можеше да има, а в някои и имаше напрежение, а сега се е трогнала от “възможност за безредици”, “организиран протест”  и викове “оставка” срещу тези от Бояна…

Истината реално е съвсем друга и всички я знаят. Михайлов, Лечков и компания, които до скоро се “чудеха” кой им иска оставките решиха, че не искат да видят и чуят какво мислят за тях феновете. Общо взето тези от БФС явно си мислят, че като няма хора на стадиона, които да им искат оставките всичко ще е наред. Тези от футболния съюз от много време насам нямат интерес на стадиона да има фенове. Началниците на футболната ни централа през годините показаха, че са готови на всичко да останат на власт. Показаха и, че са добри в задкулисните игри. Точно заради това този ход колкото и да е абсурден не би трябвало да изненадва никого… Добри са в игрите, но този им ход май не го прецениха добре. Че тези хора са готови на всичко да останат на власт е ясно, но последният им ход с преместването на мача и затварянето за публика си е чист автогол.

Колко фенове очакваха тези от БФС на мача? С оглед на заявените билети на фенове от Унгария най-вероятно унгарските фенове щяха да са повече от нашите. Това от само себе си означава, че целият този протест щеше да е нещо като виковете “оставка” в 18-тата минута на всеки мач от “А” група… Хубава инициатива с нулев успех. Сега, обаче нещата са съвсем различни. БФС направи така, че всички футболни фенове да се обединят и където и да се играе мача на националите началниците на родния футбол няма да успеят да се спасят от фенската “любов”.

Колкото и да са добри в игрите това действие на Михайлов, Лечков, Костадинов и останалите си е като автогол в 90-тата минута. След нещо такова трудно ще предотвратиш загубата.

Със своята глупост, инат и некомпетентност, БФС направи немислимото като освен всички останали обедини и привържениците на всички клубове против тях.С това тези от футболния съюз окончателно подписаха присъдата си.

Михайлов и компания трябва незабавно да се махнат от БФС, а обратното броене започна. Дано само на конгреса да не заменят това ръководство с друго, което е със същите възгледи и умения като техните… Не за друго, а защото изключването на клубове от БФС напоследък навежда на тази мисъл…

Все пак нека вървим стъпка по стъпка… 3-2-1…. Оставка!

автор:

Симеон Димитров