Последната контрола на националите не е обидна… Тя е позорна

Последната контрола на националите не е обидна… Тя е позорна post thumbnail image

Българските национали по футбол все пак записаха победа тази година, но го направиха в контрола срещу… аматьори. Тази така наречена проверка е меко казано смущаваща. Представя ли си някой как националния отбор на Испания например или Германия, или който и да е уважаващ себе си отбор би си уредил контрола с аматьори? И срещу тези аматьори се пуска най-доброто, за да не стане някоя издънка… Освен ако не е някой благотворителен мач няма как да стане… при другите. Не и в България.

Че родните национали по футбол са не на дъното, а много под него е ясно на всички, но пък да не могат да си уредят мач поне с професионален отбор е направо позор.

Вчера Чичо Гошо изведе националите срещу отбора на Гибралтар. Преди мача говореше някакви неща за класа, мобилизация и подобни глупости.

Каква мобилизация бе чичо Гошо?

Отбора на Гибралтар се състои от 37- годишен митничар, който е и капитан, 39 годишен полицай, месари, пекари, магазинери, общи работници, електротехници, адвокати и един майстор на декоративни свещи… И срещу тези чичо Гошо говори за мобилизация…? Чудя се да се смея ли или да плача? Тъжна картинка.

Победата в случая не е важна, а еуфорията след нея е странна. Уважение към тези ентусиасти от Гибралтар, но на такъв отбор се вкарват минимум 10.

Важното в случая…или по-скоро тъжното е, че родните национали по футбол не могат да си уредят контрола поне с някой професионален отбор. Националният ни отбор и управляващите футбола у нас я докараха дотам, че да играят срещу аматьори. И за това са виновни единствено тези, които управляват БФС. Те, разбира се са готови да донесат вода от девет извора в десети, за да се оправдаят, но реалностите са такива.

Откакто четвъртите дойдоха на власт родният футбол потъва. Единственият изход от цялата тази позорна за родния футбол ситуация е моменталното махане на всички в БФС от там.

Вчера стана ясно, че конгресът се отменя за неопределено време. Това означава ли, че временното ще стане за постоянно? Натам отиват нещата. “Неопределено време” е нещо много абстрактно… Касабов, Лечков и компания явно нямат намерение да си ходят.

Явно ще си бием (поне засега) някакви аматьори и ще се радваме, че “играем интелегентно”….Неопределено време.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

ЦСКА с пълна промяна срещу Клуж ? Домус-медиите не спират с манипулациитеЦСКА с пълна промяна срещу Клуж ? Домус-медиите не спират с манипулациите

От два-три дни подопечните медии на агата не спират с глупостите по адрес на ЦСКА. Новия хит със страхотно заглавие е “След поредната издънка: Пълна промяна за ЦСКА”… Във въпросният

“Обективните” ще продължават да вкарват напрежение в ЦСКА“Обективните” ще продължават да вкарват напрежение в ЦСКА

Тази година ЦСКА за пореден път се класира на финал за Купата на България. Сега обаче нещата са малко по-различни. Тази година ЦСКА ще играе финал за купата с отборът

Държавна помощ за джиросаните. Епизод пореденДържавна помощ за джиросаните. Епизод пореден

Наскоро предишния собственик на отбора от Подуяне реши да им опрости три милиона лева. Как някой ей така решава да хариже такава сума само той си знае. Всички знаят какво