Последната контрола на националите не е обидна… Тя е позорна

November 12, 2020

Българските национали по футбол все пак записаха победа тази година, но го направиха в контрола срещу… аматьори. Тази така наречена проверка е меко казано смущаваща. Представя ли си някой как националния отбор на Испания например или Германия, или който и да е уважаващ себе си отбор би си уредил контрола с аматьори? И срещу тези аматьори се пуска най-доброто, за да не стане някоя издънка… Освен ако не е някой благотворителен мач няма как да стане… при другите. Не и в България.

Че родните национали по футбол са не на дъното, а много под него е ясно на всички, но пък да не могат да си уредят мач поне с професионален отбор е направо позор.

Вчера Чичо Гошо изведе националите срещу отбора на Гибралтар. Преди мача говореше някакви неща за класа, мобилизация и подобни глупости.

Каква мобилизация бе чичо Гошо?

Отбора на Гибралтар се състои от 37- годишен митничар, който е и капитан, 39 годишен полицай, месари, пекари, магазинери, общи работници, електротехници, адвокати и един майстор на декоративни свещи… И срещу тези чичо Гошо говори за мобилизация…? Чудя се да се смея ли или да плача? Тъжна картинка.

Победата в случая не е важна, а еуфорията след нея е странна. Уважение към тези ентусиасти от Гибралтар, но на такъв отбор се вкарват минимум 10.

Важното в случая…или по-скоро тъжното е, че родните национали по футбол не могат да си уредят контрола поне с някой професионален отбор. Националният ни отбор и управляващите футбола у нас я докараха дотам, че да играят срещу аматьори. И за това са виновни единствено тези, които управляват БФС. Те, разбира се са готови да донесат вода от девет извора в десети, за да се оправдаят, но реалностите са такива.

Откакто четвъртите дойдоха на власт родният футбол потъва. Единственият изход от цялата тази позорна за родния футбол ситуация е моменталното махане на всички в БФС от там.

Вчера стана ясно, че конгресът се отменя за неопределено време. Това означава ли, че временното ще стане за постоянно? Натам отиват нещата. “Неопределено време” е нещо много абстрактно… Касабов, Лечков и компания явно нямат намерение да си ходят.

Явно ще си бием (поне засега) някакви аматьори и ще се радваме, че “играем интелегентно”….Неопределено време.

автор:

Симеон Димитров