Поредното споразумение на сините с НАП е факт

January 4, 2024

Сините сключиха поредно споразумение с НАП за разсрочване на публичните си задължения към държавата. Тези разсрочвания станаха толкова много, че вече им се забрави бройката… Общо взето май всеки път когато трябва да се вземе лиценз сините правят някаква подобна “сделка за разсрочване”. Година по-късно се оказва, че от “Герена” или не плащат нищо или вноските са толкова малко, че задъленията са си все на едно и също ниво… Дори и понякога се увеличават… Това явно не притеснява никого в националната агенция за приходи и когато дойде време за нов лиценз се сключва нова сделка за разсрочване.

Днес ръководството на сините обяви, че е приключило сполучливо преговорите с Националната агенция по приходите и е разсрочило публичните си задължения към държавата за три години. След това ръководителите на отбора от квартал “Сухата река” говориха за ползите от това споразумение…

В интерес на истината единствената полза е за сините и тя е, че те ще могат да получат лиценз от БФС и от УЕФА, който предстои да получат отборите от началото на годината. За всички останали (НАП) полза няма.

Твърденията на един “обективен” журналист, че по този начин държавата си гарантира, че ще си прибере дължимото и “няма да бъде завлечена, както се е случвало с други футболни отбори” са пълна глупост… Сигурен съм, че дори този журналист и Домусспорт колегите му не вярват, че това ще се случи.

Последните години отборът на Сираков прави едно и също… Разсрочва, получава лиценз, не плаща нищо и следва нова молба за разсрочване. Защо този път да е различно?

Честито разсроване на сините, честит лиценз и успех в тежките битки за бараж.

… Имам чувството, че това няма да бъде последният разговор за разсрочване между НАП и ръководството на сините.

автор:

Симеон Димитров