Поредното дерби между червени и сини идва

April 23, 2021

Мачът между ЦСКА и сините от Герена нормално приковава вниманието на всички футболни фенове в България и логично този мач се нарича дерби. Независимо от моментното състояние на отборите, този мач ще си бъде дерби. Така е било, така и ще бъде. Не заради нещо друго, а просто защото това са отборите с най-голяма фенска маса и най-много отличия в България.

Откакто преди седемдесет години сините припознаха в ЦСКА най-големият си враг този мач е номер едно в България. Това е мачът, в който сините искат да се докажат и винаги излизат максимално мотивирани. Отборът от Герена иска да се докаже срещу ЦСКА. Мотивацията в сините редици ще е огромна и те ще излязат на терена готови за мач с противник на европейско ниво. За сините това е мачът на сезона и един евентуален добър за тях резултат ще стане повод за страхотна синя еуфория.

Днес на пресконференцията Пенев каза никакво отпускане и е прав. Червените в момента са по-добрият отбор, но евентуално отпускане може да им изиграе лоша шега. Не защото отборът от Герена е нещо кой знае какво. Не трябва да се пренебрегва и съдииският фактор. Сините ще са пределно мотивирани, но реално колкото и да се мотивират няма да станат по-добри. Сините могат толкова, колкото могат и дори да надскочат моментното си ниво ще стигнат най-много до нивото на Боев Враца… Например. Не става само с желание, но пък с желание и съдия шансовете се увеличават. Армейците са по-добрият и по-стойностният отбор. Дори и със субективни фактори ако влязат в мача както трябва след това спокойно може да откажат сините фенове да пеят познатото “седем е добро число…”. Реално погледнато след толкова много добри игри в Европа е нормално да победиш опашкар с разлика.

Вярвам, че Пенев знае как и ще накара футболистите на ЦСКА да излязат на терена с необходимата мобилизация и концентрация. Не само заради сините. В червения лагер със сигурност ще трябва да се има едно наум и за съдията. От началото на годината се нагледахме на “случайни грешки” във вреда на ЦСКА, след които армейците загубиха доста точки. Така че съдията трябва да се има предвид… Или по-точно казано трябва да се има едно наум… Въпреки всичко вярвам, че след мача червените ще имат три точки повече в класирането.

Това, че класирането е ясно и няма как да се промени е пълна глупост. ЦСКА са на 5 точки от вторите и спокойно в оставащите 5-6 мача могат да ги задминат. Така че и точките са важни за ЦСКА.

автор:

Симеон Димитров