Пореден контузен в ЦСКА

July 31, 2021

Контузените футболисти в ЦСКА стават все повече. Армейците вече разполагат с почти един отбор контузени футболисти. Ако това се случваше малко преди да свърши първенството някак може да се приеме, но при положение, че е има-няма месец след подготовката на отбора за новия сезон и първенство е малко странно. Нямам представа на какво точно е залагал испанския спец по време на подготовката на отбора, но като виждам резултатите май тотално е объркал всичко. Не е нормално футболистите, които трябва да са в топ форма и да изнесат важните за ЦСКА мачове в Европа и от старта на тото лигата да не могат да издържат повече от полувреме на терена или да са контузени… И да продължават да се контузват.

Поредният контузен е Радослав Живков. Младия нападател страда от “стрес фрактура на един от прешлените в лумбалния дял на кръста”. Ако Живков беше над 35 годишен и работеше като хамал или пък беше щангист на подготовка такава травма на кръста нямаше да е ненормална, но за млад футболист, който е на предсезонна подготовка е малко необичайна… До хирургическа интервенция няма да се стига, но младия футболист ще трябва задължително да почива 4 седмици за да може да зарастне увредения прешлен.

“Добрата работа” на подготовката дава своите плодове. Контузените се увеличават, а играчите на ЦСКА едвам се движат по терена.

Треньорския щаб на армейците опитва всичко възможно за мача с Осиек да се вдигнат на крака поне някои от контузените. Динчев със сигурност ще има много работа. Дано успее.

автор:

Симеон Димитров

снимка: cska.bg