Покрай драмата на Герена никой не казва какво всъщност се случва със стадиона на ЦСКА ?

May 13, 2020

 Покрай цялата тази драма с държавния отбор напоследък ни занимават само с тях и забравят една друга, важна тема. Стадиона на ЦСКА. Колко време трябва да мине за да си свършат чиновниците работата?

ЦСКА и Министерството на спорта си стиснаха ръцете за нов стадион на червените преди повече от година. От ЦСКА представяха проекти. Имаше и обществено обсъждане по въпроса. Всичко, естествено се забавяше колкото е възможно във времето.

 Министерски съвет гласува решение за създаването на съвместно дружество между ЦСКА и министерството. Единствено трябва да се направи оценка на стадиона и базата в Панчарево. Въпросната оценка вече е готова. Забави се почти половин година, а всички видяхме, че става за две седмици, но все пак е готова. Както и да е. Оценката е факт, но пък изкочи друга „пречка“- новият вирус.  Той дойде екстра на министъра, но пък вече карантината свърши. Преди проблема беше карантината и всички чакахме да свърши, сега излезе нов „проблем“. Сега всички са вперили поглед в закъсалия столетник. Всички са заети с реанимацията му. Това, обаче според мен не е повод  министерството на спорта да не си върши останалата работа. Всеки ден чувам и от министъра на спорта, и от министър-председателя колко много помагали на отборите в България… На някои помагат, а на други не спират да пречат.

ЦСКА е единствения отбор, който продължава да плаща наем за собствения си стадион. ЦСКА е единствения отбор, който иска да построи стадион със собствени средства и му се пречи със всички средства. В този ред на мисли искам да попитам кога нещата около стадиона на ЦСКА ще се задвижат отново. И ако може без да се забавят безумно. Нека всички си вършат работата така, както трябва и ако нещо може да стане за два дни да не се случва за два месеца. Когато миналата година започнаха да се случват нещата със стадиона и се даде визата за строеж от червения клуб казаха, че до март месец тази година е абсолютно реалистично да се преминат всички процедури и да започне строежа. От всичко, което трябваше да се направи се случи само оценката… Всичко се бави по всеки възможен начин. Зам.-председателя на общинския съвет на София иска кмета Фандъкова да анулира визата за реконструкция на Армията. На оценителите не им се оценява. Измислят се всевъзможни начини нещата да се забавят…  

 При всяко свое появяване в медиите министъра на спорта не спира да повтаря как помагал и на червените. Господин Министър, ЦСКА не иска да му се дава, подарява или помага. ЦСКА иска да не му се пречи. Спрете да „помагате“,  започнете да си вършите работата и да не пречите. Едва тогава ЦСКА ще може да започне да прави Армията до края на годината…Ако продължавате да „помагате“ най-оптимистистичната дата за начало на строеж на нова Армия е след пет години… Затова спрете да „помагате“ и започнете да си вършите работата.

ЦСКА не иска помощ, ЦСКА не иска да не му се пречи.

автор:

Симеон Димитров