Повече от половината “А” група гласува за Михайлов… Ще е “интересно” първенство

October 14, 2021

На проведения извънреден конгрес на БФС Борислав Михайлов спечели нов четиригодишен мандат… Според устава на футболния съюз и това, което каза Председателя на Комисията за проверка редовността на делегатите, г-н Трайко Младенов, трябва да има балотаж защото необходимите гласове за 50%+1 са 242, а Михайлов има 241. Тези, които до този момент бяха на власт, обаче решиха друго и Михайлов ще продължи да управлява футболния съюз. Поне докато евентуално съдът не реши друго.

Всичко това на избори за президент на БФС, обаче сме го виждали и може да се каже, че не сме учудени. По-странното в случая е, че повече от половината отбори в “А” групата подкрепиха Михайлов. И докато за проекта от Разград, малкия проект с дълго име и число, сините и белите от София беше ясно, че ще гласуват за новия-стар президент, то за другите е странно.

Тези от Разград гонят рекорди за избиване на комплекси и задължителна титла за парите от евротурнирите. Сините спасяват лиценза си и участието си в “А” групата. Малкия проект съществува благодарение на по-големия си брат от Делиормана и е в групата на майсторите единствено заради БФС. Шефът на белите беше част от тези, които водят парада. Това, че си позволи да победи проекта може да му е изиграло лоша шега и въпреки, че подкрепи Михайлов беше сменен в Изпълкома, но все пак не предаде президента.

За тези отбори всичко е ясно. Ако приемем и, че Локо София ще имат някаква изгода от включването на шефът им в Изпълкома и тях евентуално можем да ги разберем… Въпреки грозното им изхвърляне от “А” група преди години. Явно са забравили и простили.

Любопитното е другите защо подкрепиха Михайлов? Шефовете на пловдивското Локо, Царско село и Черно море сигурно си имат своите причини, но те са неясни и странни. След всички скандали през годините. След непрекъснатите оплаквания от БФС и съдии. Да имаш възможността да промениш нещо и да избереш отново същото. Няма логика да го правиш… освен ако…

В този ред на мисли първенството от този момент нататък ще е доста “интересно”. След като беше преизбран за пореден път Михайлов без да е попитан от никого за нещо подобно заяви, че нямало да има реваншизъм срещу тези, които са били срещу него. Дали? Самия факт, че му е в главата говори достатъчно. А иначе още от предишния кръг видяхме реферите какво правят срещу отборите, които си позволяват да не подкрепят президента… Май от тук натаък ще разберат кой е шефа и за кого е трябвало да гласуват.

Ако не се случи някакво чудо шампионът за поредна година е ясен. Ударът срещу ЦСКА ще е силен и  безкомпромисен. На армейците ще иим бъде показано, че никой не може да оспорва волята на шефа… Със сигурност ще стане интересно, а затварянето на стадионите ще помогне много.

При очертаващо се ясно първенство дилемата ще е за носителя на купата. Сините заявиха, че я желаят и тази година е тяхната. Ако ги погледнем като игра ще е късмет ако се класират дори за четвъртфинали. Ако пък погледнем нещата откакто дойде Мъри и заяви подкрепата на сините към Михайлов нещата малко се променят.  Отборът от Подуяне спечели две точки с дейната помощ на реферите. Не е невъзможно да ги добутат до финал. След това купата е на едно-две “правилни” реферски решения. Като нищо Купата на България може да се озове в “ръцете на един приятел”.

Това, че повечето отбори от елита подкрепиха Михайлов прави така, че в “А” групата и турнира за купата да предстоят “интересни” моменти… Със сигурност.

НЕ-СПОРТ