Победа над Рома си е победа над Рома

December 11, 2020

Групите на Лига Европа завършиха. Българските представители се представиха корено различно един от друг. ЦСКА събра 5 точки в групата си, а разградчани си останаха с нула. Това явно не се хареса на “безпристрасните” медии и това, което направиха армейците започна да се омаловажава.

Каквото и да говорят и пишат “безпристрастните анализатори” истината е, че тази година ЦСКА се представи повече от добре в Лига Европа.

По пътя си към групите армейците победиха БАТЕ, които бяха със статута на непобедим от българи отбор. Това разбира се беше, защото до този момент не бяха срещали ЦСКА. Червените показаха на батетата, че не са като предишните срещу които са играли в България и ги победиха с 2-0. В плейофа за влизане в групите армейците трябваше да се изправят срещу Базел в Швейцария. Родните “специалисти” набързо отписаха червените, но отборът на ЦСКА им показа как го правят големите. Победиха Базел с 3-1 и влязоха в групите на лигата.

В групата ЦСКА изигра запомнящи се мачове и от шест мача не загуби три. Първата точка в групата червените спечелиха срещу Рома в Рим. След много силен мач армейците дори можеха да победят, но стигнаха само до точка.

Втората точка ЦСКА спечели срещу румънския шампион Клуж на неговия терен… Всъщност по-правилно е Клуж спечели точка срещу ЦСКА. Армейците бяха по-добрият отбор и накараха румънците да се борят за хикса с всички сили. След куп пропуски на футболистите на ЦСКА румънците я спечелиха.

“Черешката на тортата” беше в последния мач от групата. След като ЦСКА пропусна да победи римските вълци в Рим ги разпиля под дъжда в София. След много силен мач ЦСКА победи Рома с 3-1. Червените нито за миг не поставиха под въпрос кой е по-добрият отбор и абсолютно заслужено победиха вълците.

След победата “анализаторите” и “честните и обективни медии” естествено опитват да омаловажат успеха на ЦСКА срещу Рома като заповтаряха като папагали, че едва ли не армейците са победили резервите на резервите на Рома. Каквото и да говорят победата си е победа. Да, Рома не излезе със всичките си звезди, но все пак в състава им присъстваха футболисти като Педро, Жезус, Диавара, Майорал, Карлес Перес, Смолинг… Доказани футболисти, които не случайно струват между 9 и 20 милиона евро. Точно поради тази причина омаловажаването на победата срещу Рома е пълна глупост и страшна злоба на всички комплексирани от ЦСКА.

Тотнъм също не играха с всичките си звезди срещу измисления “хегемон” и всички видяха какво се случи с трупата на Станислав Генчев. Беше тотално разнебитена от лондончани, а в Разград децата на Тотнъм накараха Моци и компания да изглеждат смешно, а четирите гола бяха най-малкото, с което делиорманци се разминаха… Другите четири загуби, в които разградчани често получаваха поне по три гола само показаха, че когато на “хегемона” му се наложи да играе по правилата му е много трудно.

Тази година ЦСКА изигра 10 мача в Европа. Записа 5 победи,2 равни и 3 загуби. В групата на Лига Европа армейците спечелиха 5 точки.

Победата срещу Рома си е победа срещу Рома. Кой, каквото и да говори ЦСКА се представи добре тази година и напуска ЛЕ с високо вдигната глава… Пет точки в групата са си пет точки, а опитите на “обективните” да омаловажат това, което направи ЦСКА са жалки.

автор:

Симеон Димитров