Пич, къде са ни купите?

March 12, 2021

“Феновете” на сините събраха пари за последната шампионска титла на отбора, която поради някаква причина не беше в музея им, а някъде…

Някой, някак се е сдобил с нея и сега е склонен да я върне на отборът от Подуяне срещу 15000 лева. Добрата новина за феновете е, че въпросните пари са събрани. Лошата е, че изведнъж се оказа, че в клубния музей на “Герена” има само 2 шампионски трофея от общо 26… С купата, която са напът да си откупят ще станат три.

От останалите 23 клубът не разполага нито с оригинал, нито с копие… А май и не са много наясно къде точно са. Е, все някой знае, но пък… Сините драми нямат край, а как точно се е случило това никой незанае. Как става така, че в клубния музей ги няма спечелените от отбора трофеи е въпрос с повишена трудност. Почти съм сигурен, че прокобата няма нищо общо с това, а на дневен ред отново е въпросът “кой предаде Левски”…

Поради каква причина са изнесени въпросните купи? Защо трофеите на отборът от Подуяне са в частни колекции? От кого и с каква цел е опразнен синият музей също са логични за сините фенове въпроси. Дали някой от тях ще ги зададе или отново ще се прибегне към познатите виновници никой не знае.

Не са много хората, които имат възможността да изнесат от клубния музей каквото си поискат и да го раздадат из разни частни колекции. Опциите не са много, а този път любимите версии на “отборът на народа” с лошите комунисти и прокобата няма да минат… Нали?

По всичко личи, че сините “фенове” ще трябва да се бръкнат с още някой друг лев, за да си понапълнят отново музея. Разбира се винаги има и възможността да си напазаруват купи от един детски магазин с големи шарени букви. Там има всякакви купи и медали, и ще успеят да си понапълнят музея… Или пък оставят всички трофеи там където са си… От където дошли, там отишли…?

автор:

Симеон Димитров