Петев, какво точно видяха милиони…

May 21, 2023

След края на срещата между Лудогорец и ЦСКА наставникът на разградчани – Ивайло Петев явно разочарован, че реферите не са си свършили работата докрай заяви, че милиони са видели как неговият отбор не е получил дузпа. Моментът, в който Тиаго падна в наказателното поле определено беше спорен, но реално дузпа видяха единствено няколкото фена на делиорманци и ръководството на проекта. Милионите всъщност видяха как Кабаков не дава картон за симулация на “звездата” на “хегемоните”.

Какво всъщност видяха милиони? Милиони видяха меко казано едно първенство, в което се прави всичко възможно шампионът да е този, който трябва. Милиони видяха как главния съдия на мача и тези във ВАР стаичката дали заради неможене или заради нещо друго ощетиха ЦСКА за пореден път. Милиони видяха как реферът Кабаков не пожела да даде поне две дузпи за армейците и как направи всичко възможно резултатът от мачът между червени и зелени да завърши с благоприятен за зелените резултат. Милиони видяха и разбраха, че докато тези, които командват БФС са на власт никой друг освен проекта на човека от Изпълкома няма да е шампион. Правилата на играта футбол познати в Европа не важат в България. В родната А-група единственото валидно правило, което всички спазват е “проектът от Делиормана трябва да стане шампион”. Милиони виждат как въпреки титлите “феновете” на хегемоните са в пряка зависимост от отпуснатите кремвирши и сандвичи от ръководството. Проекта от Разград е единствения тим в света който има толкова фенове, колкото са титлите му.

Милиони видяха “европейското” поведение на директора Моци. Преди години милиони видяха и как треньорът Петев го събличат на “Герена”, но това е друг въпрос.

Ясно е, че Петев е влязъл в образ и явно си е повярвал малко повече от нормалното, но със сигурност е наясно с обстоятелствата в родния футбол и би трябвало да си спестява подобни изказвания… Ако не за друго поне както се казва от “кумова срама”. Феновете на футбола видяха и знаят какво и колко може и затова няма нужда да се излага повече.

Вместо да говори какво са видели милиони Петев трябва да каже едно голямо благодаря на Кабаков и всички рефери. Трябва да благодари на юношите на Томаш и всички, които направиха така, че отборът му да няма загуба под негово ръководство и да е лидер в класирането.

Вместо да говори от името на милиони, които въобще не се интересуват от проекта на шефът му по-добре е Петев да замълчи и да се радва на “успехите” си… Докато може защото проектите са временни.

Кой какво вижда и мисли за разградчани няма смисъл да се коментира. Мнението на родните футболни фенове за проекта от Делиормана е ясно.

автор:

Симеон Димитров