Още има време разумът да надделее

March 8, 2023

Тези дни от БФС обявиха, че работят единствено за доброто на футбола в България. Действията им обаче кара всички да си мислят, че това, което говорят не кореспондира много с това, което правят. Нежеланието на футболния съюз да премести мачът между Футболен клуб централен спортен клуб на армията 1948 и ЦСКА на нормален стадион с добра инфрастуктура и достатъчен капацитет казва друго.

Някаква комисия казала, че този мач не е рисков и спокойно може да се проведе на стадиончето в Бистрица. Никой,обаче не взима под внимание факта, че съоръжението в село Бистрица няма капацитета да събере дори и 10% от желаещите да присъстват на мача. Това само по себе си крие огромен риск за живота и здравето на футболните запалянковци. Дори и да приемем, че феновете, които искат да подкрепят ЦСКА ще са не повече от 300-400, а това всички знаят, че не е така, факта, че тези хора ще бъдат натъпкани на място предназначено за многократно по-малко хора крие огромни рискове… Няма да напомням на колко стадиони по света заради подобни недомислици са ставали големи трагедии… Трафикът из тесните улички на селцето и въпросът с паркирането няма да го коментирам, защото всички знаят какво ще стане. Със сигурност ще много по-различно от обичайните две-три таксита на домакинската агитка. Кметът на село Бистрица също напомни на “компетентната комисия” и тези от БФС, че стадионът и инфраструктурата водят до рискове. Според него това би било “изключително рисковано за обществения ред и сигурност“.

От действията на БФС изглежда, че всички там се надяват нещо да се обърка, да стане нещо лошо и съответно след това ЦСКА да може да наказан с цялата строгост на закона. Никой не мисли, че заради омразата му към ЦСКА могат да пострадат хора… Май някои са готови на всичко заради омразата и комплексте си към най-титулования български клуб. Това явно за тях са “косвени жертви”, които ще помогнат за постигането на желаното.

Все пак феновете са в основата на футбола и там, където не се слуша Преслава за тях се прави всичко. Да припомня на тези, които се крият зад комисии, че вчера стана ясно, че УЕФА ще обещити всички фенове на Ливърпул, които не са успяли да влязат на стадиона за миналогодишния финал на Шампионска лига заради лоша организация.

Все още не късно тези в БФС да проявят малко разум.

автор:

Симеон Димитров