Отказва ли се неюристът от надпреварата за БФС?

February 27, 2024

“Специалистът по спортно право” без юридическа диплома, който първо беше в щаба на Бербатов, а след това реши да се кандидатира самостоятелно за шеф на родния футбол май се е отказал от налудничавата си идея да става шеф на БФС… Поне така прозвучаха думите му по едно предаване по БНТ.

При гостуването си в “Денят започва” неюристът Градев каза “всеки трябва да си знае мястото под слънцето и да бъде реалист”.  Кандидатът да управлява футбола в България каза и “ако разумът надделее, а той при мен вече е надделял, трябва всички да се отдръпнем и да се обединим около една кандидатура”.

В национален ефир юристът без диплома каза още много неща и нападна останалите кандидати по един или друг начин, но от това което каза докато не говореше за останалите кандидати всички остават с впечатлението, че Градев ще последва примера на Крушарски и ще се откаже от надпреварата за готиния стол на Михайлов. Може и да не съм прав, но това, което каза навежда на тази мисъл.

Друго, което навежда на тази мисъл е факта, че крайния срок някой клуб да издигне кандидатурата му е 29-ти февруари, а до този момент нито един клуб не е издигнал кандидатурата му за президент на БФС. Явно Градев не е успял да намери аматьорски клуб, на който да спретне едно банкетче и след това в знак на благодарност той да издигне кандидатурата на неюриста… Предстои да разберем дали Градев ще се откаже от нещо, от което не е бил част или не…

Дали какдидатът, който не е кандидат ще се оттегли или не няма никакво значение защото отстрани погледнато битката за стола на Михайлов изглежда предрешена. От нароилите се като гъби след дъжд желаещи да управляват родния футбол само един не е спуснат от статуквото и реално иска да промени това, което се случва в българският футбол…

Дано не съм прав, но в този момент по-вероятно е на 15-ти март БФС да има нов президент, който релно няма да промени нищо.

автор:

Симеон Димитров