О(Т)БОРА НА ВСИЧКИ ВЛАСТИ

January 21, 2020

 Първо са монархисти, после хитлеристи. След това комунисти и накрая наужким демократи… Истината обаче е, че са с тези, които са на власт.                                                      Преди време „феновете“ на любимците на всички власти  направиха погребение на мразения от тях клуб…  По това време мразените от сините ги „спуснаха по нанадолнището“ заради големи дългове.  Пак тогава се оказа,  че сините от покрайнините на София дължат доста пари. Дори повече отколкото дължеше мразения от тях клуб. Тогава обаче, на сините се назначиха едни спонсори. Нещата се закрепиха и уж се оправиха.

 След известно време част от спонсорите се оттеглиха, а тогавашния шеф заяви, че отбора е „във фактически фалит“. Говореше се за много милиони задължения. Последваха някакви „драми“, всички очакваха логичното да се случи, но назначиха нов шеф, и изведнъж тази тема беше забравена.  Футболния клуб потъна в охолство. Започнаха мечти за козирка, титла, шампионска лига … и такива ми ти работи… Харчеше се „на кило“ и никой при сините не мислеше за пари.

 И това до сега. Докато един вицепремиер не се появи по телевизията, каза няколко приказки и ситуацията се промени коренно.

 И се започна едно плачене по всички телевизии от почти всеки свързан по някакъв начин с „отбора на народа“.  Чудя се дали са смешни, жалки или и двете…

   Спокойно!

 Добрата новина за феновете на отбора от бившото пасбище край Подуяне, за които понятия като закон, достойнство, чест, морал не означават нищо и за собствениците на отбора, харчещи по 25 милиона за заплати на „световни звезди“ е, че този отбор ще го има. Дали ще стане „Държавен спортен клуб“ , „Общински спортен клуб“ или нещо друго няма значение. Ние данъкоплатците за двадесетина и няколко години свикнахме да им плащаме данъци, такси и други разноски. Сега ще трябва да отделим още по някой лев и за заплати на „звездите“…

 Другия вариант е да им се „назначат“ няколко спонсора …Това вече са го „играли“ не веднъж . Последните години е ясно, а по времето на комунизма, преди около 60 години след фалита им БКП ги възражда, и им дава „БГ ПОЩИ“ за спонсор… Това със спонсорите им е много познато…

 Или пък нещата да си останат така, както са… И това е вариант. Все пак “отбора на всички власти” си е “отбора на всички власти”.

 При всички положения аз лично предпочитам това отборче да го има. Забавлява ме Август месец. Благодарение на него разбирам за „големи футболни грандове“ от Лихтенщайн, Малта, Фариорски острови и други такива екзотични държави.

 Каквото и да се случи подуенци ще ги има. „Няма как да изчезнат“ и ще продължат да забавляват футболните фенове.

Автор:

Симеон Димитров