Осиек стигна единствено до достойно представяне срещу големия ЦСКА

August 13, 2021

ЦСКА завърши 1-1 с Осиек и отстрани хърватите с общ резултат 5-3. Червените продължават напред и са на крачка от групите в Лигата на конференциите. В плейофа за влизане в групите червените ще срещнат Виктория Пилзен.

След много силен мач в София, в който ЦСКА разпиля Осиек и постигна добър турнирен аванс армейците изиграха умно втория мач и не оставиха съмнение в това кой е по-добрия отбор. Червените показаха познатото на всички лице в Европа и за втори път спряха мераците на хърватите да играят по-дълго в Европа.

След първия мач и преднината от два чисти гола ЦСКА логично заложи на стабилна защита и контраатаки. Беше ясно, че армейците ще получат шансове и бързите играчи ще могат да се възползват от тях. Така и се получи. Без излишни рискове в защита и с добра игра ЦСКА си вкара гола, от който се нуждаеше и от там нататък мачът се доиграваше. Осиек все пак направи някакъв опит за нещо повече, но отличната игра на ЦСКА и добрите спасявания на Бусато ги отказаха от всякакви мераци за нещо повече от достойно представяне срещу големите армейци.

ЦСКА отстрани Осиек и преди две години. Тогава мачовете между двата отбора бяха повече на надлъгване. Армейците имаха малко повече късмет и излъгаха хърватите. Преди сблъсъците на тези два отбора тази година родните футболни разбирачи лансираха мнението, че Осиек израства и върви нагоре, а ЦСКА тъпче на едно място и дори връща назад… Ами, две години по-късно тези, които според “обективните” футболни разбирачи връщат назад надиграха тотално тези, които вървят нагоре. ЦСКА вкара 5, а Осиек 3… Така погледнато май тази версия малко издиша… Както и да е… “Обективните” ще трябва да мислят нещо друго.

ЦСКА продължава напред с добра игра и абсолютно заслужено. Сега предстоят мачове с Виктория Пилзен и вярвам, че армейците ще продължат да радват всички, които ги обичат. Отборът е добър, а Стойчо го може.

Успех армейци!

автор:

Симеон Димитров