Осиек стигна единствено до достойно представяне срещу големия ЦСКА

Осиек стигна единствено до достойно представяне срещу големия ЦСКА post thumbnail image

ЦСКА завърши 1-1 с Осиек и отстрани хърватите с общ резултат 5-3. Червените продължават напред и са на крачка от групите в Лигата на конференциите. В плейофа за влизане в групите червените ще срещнат Виктория Пилзен.

След много силен мач в София, в който ЦСКА разпиля Осиек и постигна добър турнирен аванс армейците изиграха умно втория мач и не оставиха съмнение в това кой е по-добрия отбор. Червените показаха познатото на всички лице в Европа и за втори път спряха мераците на хърватите да играят по-дълго в Европа.

След първия мач и преднината от два чисти гола ЦСКА логично заложи на стабилна защита и контраатаки. Беше ясно, че армейците ще получат шансове и бързите играчи ще могат да се възползват от тях. Така и се получи. Без излишни рискове в защита и с добра игра ЦСКА си вкара гола, от който се нуждаеше и от там нататък мачът се доиграваше. Осиек все пак направи някакъв опит за нещо повече, но отличната игра на ЦСКА и добрите спасявания на Бусато ги отказаха от всякакви мераци за нещо повече от достойно представяне срещу големите армейци.

ЦСКА отстрани Осиек и преди две години. Тогава мачовете между двата отбора бяха повече на надлъгване. Армейците имаха малко повече късмет и излъгаха хърватите. Преди сблъсъците на тези два отбора тази година родните футболни разбирачи лансираха мнението, че Осиек израства и върви нагоре, а ЦСКА тъпче на едно място и дори връща назад… Ами, две години по-късно тези, които според “обективните” футболни разбирачи връщат назад надиграха тотално тези, които вървят нагоре. ЦСКА вкара 5, а Осиек 3… Така погледнато май тази версия малко издиша… Както и да е… “Обективните” ще трябва да мислят нещо друго.

ЦСКА продължава напред с добра игра и абсолютно заслужено. Сега предстоят мачове с Виктория Пилзен и вярвам, че армейците ще продължат да радват всички, които ги обичат. Отборът е добър, а Стойчо го може.

Успех армейци!

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Сините от София се разпадат като битълситеСините от София се разпадат като битълсите

Извинявам се на звездите от Ливърпул. Знам, че е нелепо да се сравняват световни звезди с посредствени и измислени такива от един краен квартал на София, но такъв е изразът