Обречени ли са сините или все пак някой ще даде малко левове

May 8, 2020

Нещо тези дни нещата съвсем ми се объркаха. Сините уж ще фалират, но не съвсем. В касата си имали пари за автомобил втора употреба, но пък щели да намерят левове за заплатите на “звездите” им. Имало начин да не се случи. Как точно само закъсалите столетници си го знаят. Тотализатора ще пусне фандък, или ще “помолят” някой да вземе прословурите акции.

Тотото и хазарта нали щели да дават пари за спорта.(?) Един важен човек каза така… За спорта, не за един отбор… Не ми изглежда да е така, но така каза човека…

Сините фенове плачат като вдовица за … Искали кредит, не държавна помощ. Кредит за седемцифрена сума срещу евентуални бъдещи трансфери и морална отговорност… И защо ги искат от държавата? Доколкото ми е известно (естествено може и да греша) държавата не е банка и няма как да дава кредити на частни дружества и лица. Обаче сините толкова са свикнали да им дават, че някак си задължават. Щели да им се разбягат “звездите” и после да ги съдят. Щели да фалират. Като ги слушам чак на мен ми се приисква да им дам лев-два… Господа сини, това проблем на данъкоплатеца ли е? Не мисля! Знам, че смятате, че всички са ви задължени, защото носите (по-скоро петните) името на Апостола, но всяко нещо има край. Подариха ви стадион, плащаха ви данъците за него, даваха ви се спонсори… Е, до кога така? Бих написал, че сте стигнали дъното, но вие отдавна сте там. Морално и всякак. Тези дни един ревльо от вашите каза, че сте били вирус. За това поне е прав. Синият отбор е вирус за българския футбол, от който той трябва да се излекува… Това е истината.

В началото на прехода сините царисти, после хитлеристи и накрая комунисти станаха демократи. Промениха си историята така, както им харесва и започнаха да говорят за морал…Дори да дават морални съвети и оценки… За нещо, което те нямат идея какво е.

След седмица ще се измисли някаква схема и някой ще се принуди да плати за оцеляването на тези от Герена. Може тотото да реши да се популяризира чрез сините и към тях да потекат парите, които уж ще се дават за спорта в България. Малко след това сините пак ще говорят за морал. И не само това. Ще се дават за пример… Няма да се учудя. Нищо ново.

Може пък и да се случи някакво чудо и любимците на всички власти да вземат да фалират, и да започнат във “В” група. Малко вероятно, но едно нещо ще остане. Всички ще продължим да им плащаме за кабриото, а те ще продължат да говорят за морал.

автор:

Симеон Димитров