Няма кой да спре ЦСКА

February 12, 2023

ЦСКА имаше нужда от добър старт на втората част на първенството и го постигна. Освен да задържи първото място победата в първия мач беше нужна за самочувствието на отбора и да потвърди отправената заявка за титла. ЦСКА стартира страхотно втората част на първенството, а твърденията на анализаторите, че с оглед на контролите армейците трябва да се притесняват от подновяването на първенството някак не се оправдаха… От това със сигурност има разочаровани, но какво да се прави…

Армейците стартираха втория полусезон, по начина, по който завършиха първия. С победа като гост след добра игра. ЦСКА разгроми Берое с 4-1 и показа, че претенциите на червените за титла не са безпочвени. По-искащият и по-можещият отбор заслужено стигна до победата.

След първо полувреме с повече битка в средата на терена и малко положения нищо не предвещаваше, че армейците ще губят в резултата малко след началото на второто. След подценен удар Бусато не прецени правилно нещата, сгреши и ЦСКА се оказа губещ в резултата. Саша Илич реагира мигновенно, направи необходимите смени и петнадесеттина минути по-късно армейците вече водеха с 3-1 след зрелищен обрат… Малко по-късно дойде ичетвъртият гол за ЦСКА.

По този начин армейците отново се завърнаха на върха в класирането, след като конкурентите от Разград вчера бяха победили Спартак на Херо и временно бяха излезли начело. Победата и играта на ЦСКА показа и нещо друго. Армейците нямат титуляри и резерви, а разполагат с 25-26 играчи, които във всеки един момент са готови да влязат и да обърнат нещата в полза на червените. А от играта и начинът, по който беше постигнат обратът и победата ЦСКА показа, че претенциите им за титла не са без снование.

Необходимо е да се отбележи и фенското присъствие по трибуните в Стара Загора. Подкрепата наистина беше на много високо ниво, а когато отбор и фенове са едно цяло наистина няма кой да спре ЦСКА.

За ужас на всички в момента ЦСКА е на върха и противно на очакванията играе добре. Опасността за “хегемоните” е на лице и всички могат да са сигурни, че мерките няма да закъснеят.

Днес армейците могат да се порадват на победата над Берое. От утре всичко започва от начало.

автор:

Симеон Димитров