Нов стадион за ЦСКА? Може и да се случи някой ден

March 13, 2020

Днес излезе едно интересно и увлекателно интервю с адвокат Трендафилов, които работи с ЦСКА по въпросите за новия стадион. Той от своя страна доста тактично каза, че ЦСКА работи добре с държавата и нещата ще се случат някой ден.

Някой ден най-вероятно и ЦСКА ще започне да строи стадион.

Проблема е, че след много обещания и “добър старт” всичко изведнъж спря. Четири месеца и едно гневно писмо на сектор “Г” след това нещата отново се задействаха. Дали този път нещата ще се случат предстои да видим. Малко съм скептичен, но… Кой знае? Все пак четири месеца всички фенове на ЦСКА чакат да се случат неща, които се оказа, че стават за три дни-до седмица… Скептичен съм, защото всеки месец поне по веднъж я министъра, я якой друг казваха как учредяването на дружеството ще стане до дни… И така от ноември до сега. Няма начин през това време никой да не знае, че оценителите, всъщност не оценяват а “си имат друга работа”.

Е, може пък сега, най-накрая прословутото оценяване и учредяването на самото дружество да се случи. Би било добре, но с това според мен спънките няма да свършат. След като се случи всичко това идва ред на Столична община. Там според адвоката трябва да се направи план за безопасност, план за извозване, тоест трасетата, по които ще минават машините в парка. Това според адвокат Трендафилов са стандартни и рутинни неща. Проблема е, че нищо, което е свързано с ЦСКА е стандартно и рутинно.

Вчера един общински съветник поиска анулиране на визата за ремонт и реконструкция на “Армията”. Пак според него Борисовата градина няма ПУП, а само проект, който трябва да се преработи. Като към този архитект и общински съветник прибавим “зелени”, ако се наложи в употреба ще влязат камарата жалби от обсъждането, и разни други, които не искат ЦСКА да строи нов стадион… В момента има и удобно извинение с “короната”. С две думи чакането отива на години…

Дано да не съм прав, но всичко досега показва, че нещата стоят така.

Ноември месец, когато всички повтаряха, че оценяване и всичко останало са едва ли не просто едни рутинни процедури, които ще минат за седмица-две и започва строеж казвах “чакайте да видим”…

Дано сега нещата не станат пак така.

автор:

СИмеон Димитров