Нов стадион за ЦСКА…Кога?

September 26, 2020

Днес излезе някаква информация, че от УЕФА били доволни, че направили компромис ЦСКА да играе на собственият си стадион и в третия предварителен кръг на Лига Европа.

Това добре, но защо трябва да се стига до компромис? Кога ЦСКА ще има нормален стадион?

Откакто управляващите обещаха ЦСКА да има свой модерен стадион минаха почти две години. И какво се случва? Нещата са доникъде.

В началото на миналата година министърът на спорта обясни при какви условия ЦСКА ще може да започне строеж на нов стадион. След това разясни, че за процедурните неща са необходими два-три месеца.

Половин година по-късно нямаше никакво “раздвижване” по въпроса. След това се състоя някакво обществено обсъждане. На него стана ясно, че ЦСКА няма да започне скоро да прави нов и модерен стадион… Поне аз останах с това впечатление.

Малко след това и малко преди изборите, които се състояха тогава изведнъж “като по чудо” нещата се раздвижиха. Всичко, което трябваше да се направи беше въпрос на две-три седмици. Дори тогава шефовете на ЦСКА заявиха, че ако всичко върви така строежа на нов стадион ще започне в началото на тази година и до март месец на следващата всичко ще бъде готово… Да, ама-не!

Изборите минаха и всичко зацикли отново. Оценката на “Армията”, която трябваше да стане за седмица-две я чакахме три-четири месеца, а като излезе беше с десетина милиона по-висока. От ЦСКА я обжалваха, но дойде удобното оправдание с грипа. После чакахме още месец.

Все пак почти половин година след обещаните две седмици новата оценка излезе. ЦСКА трябваше да даде едни пари и да се направи фирма между държавата и червените. И отново ставаше въпрос за седмица-две… Отново уж всичко вървеше, но се оказа, че всичко върви само на приказки.Няколко месеца по-късно фирма няма, а какво се случва със стадиона отново не е ясно. Май отново се използва момента и нещата се бавят колкото се може повече. Преди около месец Пламен Марков от името на ЦСКА попита какво се случва със стадиона и защо всичко отново се бави. Отговор естествено все още няма.

По принцип съм оптимист, но още миналата година след общественото обсъждане казах, че ЦСКА ще има нов стадион когато подуенци си направят козирка… Не искам да съм лош пророк, но като гледам как всичко, което може да се случи за седмица става за два-три месеца ме навежда на мисълта, че едва ли ще видим нова “Армия” скоро…

Управляващите любезно раздадоха една камара левове на кой ли не да си правят стадиони, а на ЦСКА не позволяват да го направи със собствени средства.

Сега идват избори… По една или друга причина. Най-вероятно нещата около стадиона отново ще се раздвижат…Малко… След това отново нищо. Безкрайно протакане и бавене. Безкрайни обещания и всеки път всичко е въпрос на седмица-две… И така от почти две години.

Дали пък всичко идва от това, че шефа няма да може да пререже лентичката…? Или всичко е плод на омразата към ЦСКА?

Трябва ли да си извоюваме всичко? На всички е чсно, че за ЦСКА лесно няма, но НИЕ СМЕ ЦСКА и ако трябва ще си извоюваме всичко.

автор:

Симеон Димитров