НОВ СТАДИОН? ЕДВА ЛИ СКОРО…

October 7, 2019

Тези дни феновете на ЦСКА са заети с разни “важни” неща от рода на слаби резултати, нов треньор и разни такива. На този етап , обаче има и един много по – важен въпрос, който както изглежда няма да бъде решен скоро. И това е въпроса за нов , модерен стадион “Българска армия”.

Още след започването на процедурата ( както и казват) бях на мнение , че нещата едва ли ще бъдат толкова лесни. И може , и да се окажа прав.

Направи се така наречения ПУП за Борисовата градина. Това – добре. После , обаче се започнаха едни срещи , едни обществени обсъждания… На тях се случи това , което се очакваше. Едни хора , които “обичат” природата внесоха доста жалби против ПУП и строежа на нов стадион . Оказа се , че жалбите нямат срок за разглеждане . Когато успее администрацията – тогава… Тогава светна лампичката за първи път. И пак по това време бях казал , че ако имаме късмет ше започнем строеж на нов стадион най – рано след пет години…

След това , след многото недоволни отново имаше някакво развитие на въпроса в правилната посока. Това , обаче май беше повече прах в очите на феновете , отколкото някакви реални стъпки и решения.

Министъра и кмета заявиха , че “стадион ще има”. Да , ама не казаха след колко години. Движеше се нещичко по въпроса. Даде се някаква виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион “Българска арммия”. Следващия етап за ЦСКА беше да се изготви подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът и реконструкцията на стадион “Българска армия”. Това , обаче не е всичко. ММС и ЦСКА трябва да учредят съвместно търговско дружество. Инвеститора трябва да осигури неоспорими гаранции , че може да осигури необходимата инвестиция за осъществяването на проекта…. Много – много стъпки и съответно пречки за ЦСКА…. И какво се случи? Всичко ужким вървеше добре и …. Май ЦСКА ще направи нов стадион тогава , когато подуенци си направят козирката … Дано да не е никога. Но последните случващи се неща говорят , че ако нещо се случи то ще е след много – много време. И първоначалните пет години , за които си мислех и говорих може и да са повече.

Не за друго , ами непрестанното отлагане на заседанието за учредяване на съвместно дружество между ММС и ЦСКА ме навежда на мисълта , че никой освен ЦСКА не иска нов стадион… И май е така.

Всички , които обичаме ЦСКА очакваме деиствие. Какво , обаче следва? Избори, кмет, създаване на фирма между ММС и ЦСКА, нов ПУП, ново обсъждане … Пет години до началото на строежа само защото съм голям оптимист…

автор:

Симеон Димитров