Ново начало или началото на края

April 30, 2024

Днес стана ясно, че фамилия Ганчеви официално напусна ЦСКА, а притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука”.

След осем години, в които Гриша Ганчев направи така, че ЦСКА да го има на футболната карта и реало да е единствения отбор в България, който се осмелява да оспори “хегемонията” на проекта от Разград, собственикът на отбора вече ще е друг. Това от своя страна води до логичния въпрос… Оттеглянето на фамилия Ганчеви ново начало ли е или началото на края?

Според някой е ново начало което ще направи армейците още по-силни. “Играйкането” ще приключи и ЦСКА ще стъпи трайно на върха… Според други това ще направи така, че и армейците ще започнат да играят по свирката на шефа. Проекта-“хегемон” вече няма да има реална конкуренция и това ще е началото на края за ЦСКА.

Какво точно ще се случи е трудно да се предвиди, но ако е вярно това, което се казва ЦСКА вече е играл играта с легендата президент и хазартния бос… Навярно всички помнят как завърши това и какви преднини в класирането се изпускаха за да стане шампион някой друг… Многото точки на поллусезона няма да ги коментирам. По-фрапантния случай беше 5 точки преднина 4 кръга преди края на първенството. Колкото и да е невъзмоно ЦСКА взе само една победа, не победи един от изпадащите отбори и естествено не стана шампион. Какво точно ще е от тук нататък е трудно да се каже, но ако е вярно с директори като Танев и Александров всичко в родната “А” група отива в посока, която не е много добра за ЦСКА… Следващата стъпка каква ще е? Петричев директор на “Армията”,  Цеката съсобственик, а Пенев или Стойчо треньор…

Дали феновете на армейците трябва да са щастливи  от тази промяна и дали това е начало на нещо по-добро е трудно да се каже. Всички обаче трябва да се замислят ако най-големите ти врагове ти казват, че това е най-доброто за теб дали наистина е така.

Ново начало или началото на края?

Всички, които обичат ЦСКА искат това да е ново начало, но трябва да имат едно на ум и да знаят, че може да е и началото на края. Поставени или зависими собственици и ЦСКА като всички останали в “А” група… Нищо чудно и вместо стадион както се говори от доста време в Борисовата градина да се пръкне мечтания от някои СПА комплекс.

На тези, които правят хореографиите не е ясно дали им им пука. Реално те винаги могат да се прехвърлят на друг стадион и там да си хореогравстват…. Само да има спонсор и да са v iral.

Какво точно ще се случи е трудно да се прогнозира. Всички искат армейците да тръгнат нагоре, но като се има предвид родната действителност и факта, че дори и най-големите им врагове казват, че това е най-доброто за тях армейците тряббва да имат не едно едно, а десет на ум… Да се надяват на най-доброто, но да очакват най-лошото. Така стоят нещата.

Каквото и да е всички които обичат армейците ще продължат винаги да подкрепят ЦСКА. Дали като претенденти за титлата и основен конкурент на проекта или като тези, които правят шпалири предстои да разберем..

автор:

Симеон Димитров