Новия “собственик” на сините май ще се окаже менте

May 28, 2021

Тези дни една от най-актуалните новини е тази за новия собственик на сините от София. Наско Сираков малко в стил Тити със сълзи на очи съобщи, че е въпрос на време така чакания нов много богат собственик на отборът от Пподуяне да акостира на герена. Щял да налее 150 милиона евро при сините и да ги направи ако не гранда на Балканите, то поне един от най-силните отбори…

Всичко това са все добри новини за сините, но дали “синята приказка” наистина ще се случи така, както си я представят всички фенове и шефове на отбора. Според “обективните” англичанинът е в София и се срещнал с Надзорния и Управителния съвет на сините. Посетил е и музеят на вековниците и е бил очарован от двете купи в него. Сините очакват Диксън да разкрие плановете си за развитието на отбора, ако сделката стане факт. 

Във времето на интернет не е много трудно да събереш някаква информация за някого. Особенно ако е някой милиардер, който е “близък до кралското семейство на Кувейт”… Както го представиха сините. Няма да издребнявам с факта, че Кувейт не е кралство, а там управлява Емир… Нека не изпадаме в дребни подробности.

Този Диксън е трудно откриваем в световната интернет търсачка. За въпросния бъдещ нов собственик на отборът от Герена няма почти нищо в мрежата. За него се знае, че е нереализиран футболист и евентуално бизнесмен. Единствено може да бъде свързан с някакъв инвестиционен фонд, който има 22-ма служители, а печалбата му за миналата година е малко над половин милион долара. Според някои източници нетната стойност на въпросният фонд е едва 100 долара. Няма никаква информация за бизнеси в Щатите, Великобритания и за близост с кувейтското семейство. Интересно е, че въпросният инвестиционен фонд е собственик и на нискоразредния английски Стейнс Таун, който се подвизава в Иштмиан Лийг. Осма дивизия на Англия, а въпросния “господин от Лондон” миналата година е спасявал отбора с дарения от феновете… Поне е сигурно, че има опит…

Друго интересно за Джоузеф Диксън е, че през 2012 г. идва на проби в ЦСКА като се представя за юноша на Манчестър Юнайтед. Армейците бързо го разкриват, че ако някога е бил в Юнайтед, то е било или на Плейстейшън или в ранната му детска възраст и бързо го пращат там, откъдето е дошъл.

Всичко това много започва да прилича на историята с “човекът с пурите”, който доведе Лупи. Странно как историята на червените от преди няколко години се повтаря при сините почти по същия начин… Всички фенове на ЦСКА вече са чували историята за бизнесмена от Лондон, който ще налее едни нереалнни милиони и знаят какво се случи след това. Тъжното за сините е, че май отборът от Подуяне върви по пътя на армейците от преди години. Сходствата са много големи, а сценария дори не се различава от този преди няколко години.

Някой вярва ли, че този, който преди около девет години се опитваше да си уреди договор с ЦСКА ще извади 150 милиона евро за сините? А, вярва ли, че фирма или по-точно инвестиционен фонд с печалба малко над половин милион долара ще извади почти триста пъти повече за закъсалите вековници от София? Според мен нещо такова може да се случи единствено ако въпросния Диксън е собственик само за пред хората, а левовете да ги дава… Някой от обичайните заподозрени… Това е вариант за сините, но ако не се случи, след месец-два ще гледаме синята версия на това, което се случи с ЦСКА преди няколко години.

По същия сценарии, но с различен “господин от Лондон”.

автор:

Симеон Димитров