Нищо ново. Щом ЦСКА поиска футболист от български отбор цената му скача тройно

Нищо ново. Щом ЦСКА поиска футболист от български отбор цената му скача тройно post thumbnail image

Нещо много познато от последните години се случва отново повреме на трансферния пазар. В момента, в който ЦСКА пожелае някой роден футболист изведнъж се оказва, че едва ли не го иска половин Европа, няколко клуба от Анадола и цената му скача драстично и нереално.

Нещо такова се случва и в момента. Не е тайна, че Любо Пенев иска в ЦСКА полузащитника Димитър Костадинов. През пролетта 21-годишният футболист игра като преотстъпен в Царско село, където се превърна в любимец на Любослав Пенев и е нормално Любо да го иска в състава си.

Собственикът на Септември каза,че има интерес от страна на ЦСКА към футболиста, но… О, чудо! За играча са постъпили и две оферти от чужбина и ЦСКА ще трябва да завиши оферта си за да придобие правата на футболиста. Нещо подобно се случва и с крилото на Славия Радослав Кирилов. За него, обаче чичо Венци е по-скромен и заявява само за оферти на други клубове от България.

Този филм вече сме го гледали не веднъж и два пъти. Преди време три български отбора поискаха от ЦСКА 3 милиона евро за “звездите” си. Армейците естествено не ги дадоха и сега всички виждаме тези “звезди” къде са и какво показват… Посредствени футболисти в посредствени отбори. Футболните фенове помнят и сагата около “супер звездата” на пловдивските канарчета. В момента, в който червените го пожелаха го изкараха едва ли не Марадона и за него се поискаха едни нереални пари.

Всеки футболен шеф в България като разбере за интерес на ЦСКА към някой негов футболист едва ли не вижда шанса да удари кьоравото и изведнъж този футболист става най-най… Изкарват ги голямата работа, “правят” ги национали и всички виждаме какво точно могат. Истината е, че в момента в родното първенство извън ЦСКА няма футболист, който да струва повече от 100 000 евро… Извън ЦСКА, защото самата марка на червените вдигат цената на всеки футболист. А и когато играеш в добър отбор трябва да имаш качества и непрекъснато да ги развиваш.

Чичо Венци в познатия си стил заяви, че скаурите на ЦСКА ще ” обиколят всички изпаднали отбори от Бразилия и Африка”, но няма да вземат негов футболист. Ами прав е. Когато неговия футболист е с нереално завишена цена, която не отговаря на качествата му е нормално да не го вземеш. Нормално е и ЦСКА да не го вземе, а да привлече някой чужденец с повече качества за по-малко пари.

Ще видим тези “големи и скъпи звезди” колко отбора ги желаят, колко струват и какво играят след година. В най-добрия вариант ще са осъществили трансфер в някой изпадащ отбор от южната ни съседка или отбор от втора или трета дивизия на не толкова силните първенства на Европа. Колко ще се развият там е ясно на всички, но когато нито на футболиста, нито на настоящият му клуб не им пука дали ще постигнат нещо повече от посредственост никой не може да помогне и да ги накара на нещо друго.

Най-нормалното нещо е ЦСКА да продължи да привлича футболисти от чужбина. От там идват по-добри и по-подготвени играчи. Брадли Мазику е от долните нива на Франция и е по-добър от всички бекчета от България за които отборите им искаха многократно повече пари… Има и още примери, но ако започна да ги изброявам всичките ще трябва да изпиша доста страници.

Докато шефовете на родните отбори и “звездите” в милата ни родина се вълнуват повече от всичко останало, но не и от футбол реално ще бъде така. Слабо първенство и трагичен национален отбор. Димитър Костадинов не е лош футболист. Има бъдеще в ЦСКА, но за съжаление мераците на някои за повече левове може и да му направят лоша услуга.

ЦСКА не е златната кокошка на родния футбол. Въпреки, че много футболисти и шефове на отбори гледат на червените по този начин. Докато това не се промени армейците ще взимат футболисти от страни извън България, а местните “звезди” ще си останат посредствени.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Не разбирам цялата тази драма със звездата на Черно мореНе разбирам цялата тази драма със звездата на Черно море

Толкова много се изписа за опитите на ЦСКА да привлече “звездата” на черноморци Мартин Минчев, че направо не е истина. Такива неща се пишат за въпросния футболист, че имам чувството,

Това ли е начинът ЦСКА да не е в “А” група и “хегемона” да няма конкуренция?Това ли е начинът ЦСКА да не е в “А” група и “хегемона” да няма конкуренция?

Последните месеци мине-не мине време и се заговаря за един “дълг” на ЦСКА към “Сердика Спортни имоти”. Поне напоследък е така… Лекичко се пуска една сума, която според някои ЦСКА