Нищо ново… Родните национали отново са трагични

November 16, 2021

Ясно е, че тактиката на Ясен с 11 в защита, а напред каквото стане ще сработи един-двапъти, но в повечето мачове българският национален отбор по футбол ще изглежда така, както изглежда в голяма част от мачовете си… Като случайно събрали се ентусиасти за едно мачле след няколко бири.

В днешния мач срещу Швейцария сбирщината на Ясен отново изглеждаше трагично и съвсем логично и абсолютно заслужено загуби. Този път родните национали нямаха късмета от преди три дни… Всъщност, отново имаха късмет, но не толкова голям колкото срещу Украйна. Този път вместо да получат над шест гола се отърваха само с четири. А при мач на една врата, толкова положения, греди и отменени голове за противниците това си е направо супер за Ясен и сбирщината му.

Според стратега Джанини днес нищо в играта на България не се получило. Истината е, че този национален отбор играе по един и същ начин във всеки един мач под ръководството на Ясен. Просто в някой друг мач имаха късмета да не загубят с разлика, в друг хванаха равен, а дори и успяха да победят… Ако всички мачове на родните национали се развиваха логично щяха да са загубили всичките си мачове, а головата разлика на нашенците щеше да е 30-35 на 1,2…

България не показа абсолютно нищо срещу Швейцария в нито едно естество. В защита родните национали бяха трагични. Андреа Христов и компания бяха по-бавни от съперниците си през цялото време и въобще нямаха представа къде се намират. Единствения плюс беше, че имаше прекалено мнго хора пред вратата на Караджов, които да пречат на противниците. Минусът е, че повечето са много лимитирани играчи, които допускаха грешки, положения и следователно голове.

Халфовете на България също бяха под всякаква критика… Даже направо бяха жалки. Тези никой не би ги взел от неговия отбор дори и за мач пред блока. Чочев нямаше точно отиграване, пък камо ли да подаде поне един точен пас? “Звездите” Костадинов и Киро Делиормански няма смисъл да се коментират. Ако не се бяха спънали от топката по един-два пъти нямаше да се разбере, че са на терена. Същото е и за “невероятния” Тошко. Ако лекарският екип не го беше извел от терена никой нямаше да разбере, че играе…

Българският национален отбор показва един хаос в играта си… Дори не е оргазиран. Никой няма дори бегла представа защо е на терена. Даже и в кварталните мачлета играещите се разбират нещо и следват някаква стратегия и идея в играта. В трупата на Ясен подобно нещо не се вижда. 11 набедени звезди тичат за здраве като мухи без глави и единствената им идея е да получат колкото се може по-малко голове.

Швейцария излезе да победи България с разлика и го направи. Българските национали бяха жалки и могат да се радват, че получиха само четири гола.

автор:

Симеон Димитров