НЕ ПРОСТО СЛАБИ… МНОГО СЛАБИ

November 14, 2019

Мачът между България и Парагвай няма с какво да се запомни, освен че това беше 12-ти мач без победа за някога славните трикольори. И тук идва закономерния въпрос: “Старата песен на нов глас ли запяхме?” Преди време бях писал, че няма кой да бие рекорда на “гения” Балъков за най – слаб треньор, но вече силно се съмнявам. Чичо Гошо има всички шансове. А за съжаление това означава, че феновете на футбола в България съвсем ще забравят, че има национален отбор. Просто това не е национален отбор, а сбирщина от псевдо и медийни звезди.

И тук идва въпроса. Какво правят Марселиньо и Вандерсон в така наречения отбор? Краев кога ще успее да си спре топката? Дясното бекче Попов знаеше ли за какво е на терена? И като стана дума за Попов. Този… Ивелин, капитанчето, докога ще ни измъчва? Капитанчето няма правилно отиграване. И това не е само в този мач. Реално всеки мач играем с човек по- малко.

А учителя по физическо чичо Гошо. Извън “проекта” го видяхме какво може… Или какво не може. Бил взел най – добрите.. Дали? Да не се впускам в анализ на целия отбор, но като започнем от десния бек и стигнем до нападателя, тренерчето не може да ме убеди, че е взел най – доброто.

Пример? Най – резултатният нападател в “А” група въобще не влиза в игра, другата резултатна “звезда” от Дунав въобще не го викнаха. Дясния бек в най – добра форма е при младежите. Същото се отнася и за един от добрите дефанзивни халфове… И какво става? Гуараните идват и ни мачкат насред София. А, преди мача се точехме за победа.

И какво стана?

Владението на топката е 36 на 64% за Парагвай. Ударите са 4 – 20…Пак за тях. Пасове – 309 срещу 605… за Парагвай. Ами какво да се каже?

Тренерчето каза, че “това от много хора може да се приеме като загуба”… Ами това, Гоше, си е загуба, освен ако нещо не сте се разбрали за хендикап за наш’те от два на нула.

Вече мисля, че е време господина с шарените ризки, който иска да стане шеф да поеме отговорност като се махне от българския футбол завинаги и да спре да повтаря , че не те (тези от ’94-та) играят.

А за бай Гошо.Тука не свирят нашенските съдии. Няма кой да ти даде някоя дузпа като мача не върви… Или казано накратко: – Махай се, не ставаш.

автор:

Симеон Димитров