Не е вярно, че ЦСКА спешно има нужда от селекция

October 8, 2021

Напоследък доста специалисти и анализатори не спират да повтарят, че ако ЦСКА желае да стане шампион за 32-ри път трябва да направи спешна селекция… Според мен не е точно така. Армейците в момента разполагат с много класни играчи и единственото, от което имат нужда за да станат шампиони е феърплей. Не за друго, а защото в момента точно това липсва на родната “А” група. На този етап и Ливърпул да дойде в родното първенство няма шанс да стане шампион. Разни такива като Попов, Кабаков, Железов и останалите биха спрели дори тях с лекота… Не е нужно да се връщаме много назад, а само до последния кръг и да видим какво направи реферът и ще се убедим в това…

Да се върнем на “спешната нужда” от качествени играчи в ЦСКА. Всъщност в момента червените нямат такава нужда.  Колкото и някои да не спират да подмятат, че лятната селекция била противоречива, и че трябват още нови играчи ЦСКА реално разполага с добър отбор, който върви добре в първенството. Класира се в групите на Лига на конференциите, след като отстрани не леки съперници като Осиек и Виктория Пилзен по пътя си.

Трудностите на армейците в момента идват от това, че лятната подготовка беше проведена по абсурден начин и след нея ЦСКА има половин отбор контузени. Тези, които не са контузени пък след 60-тата минута просто стават фигуранти на терена… Както казват хората “свършват им батериите”. Това няма нищо общо със селекцията, а с предишните треньори на ЦСКА… Особенно кондиционния Караско.

Реално на ЦСКА им трябват две, най-много три попълнения и щом контузените се завърнат в игра реално армейците ще имат две равностойни единадесетторки. Единственото място, на което задължително ще трябва да се мисли за нов е левият бек. В момента единствения добър вариант в момента е Мазику и реално няма адекватен заместник. Заради това е задължително взимането на още един ляв бек. Ако Мазику си тръгне ще се наложи да са двама. На всички други позиции ЦСКА вече разполага с много качествени футболисти. Стойчо Младенов разполага с качество, количество и конкуренция на всеки пост. А след като се завърнат контузените и с дълга скамейка.

Все пак, за да се успокоят специалистите и анализаторите червените евентуално могат да се поогледат за някой халф като Кери, който да може бързо да обработва топката и за още един нападател… Ей така, за да има, но не са задължителни.

ЦСКА има отбор, който може да стане шампион. Единственото, от което се нуждаят армейците, не са нови попълнения, а малко феърплей и нормално първенство.

автор:

Симеон Димитров