“Не вярвам аз – мълчи стадиона”…”Хегемоните” се оплакват от реферите

April 5, 2021

Явно тези от Разград поради някаква причина не харесват шефа на Съдийската комисия. Проекта на шефа продължава да негодува срещу Костадин Гергинов и по всичко изглежда, че това ще е така докато Гергинов заема поста шеф на съдиите.

Може би “хегемона” се опитва да е като другите в тото лигата, но нещо не му се получава. Единственото, което постигат е да се доближат до ФК Жалба… Толкова безмислени декларации и жалби досега само един отбор успяваше да напише… Но това е друга тема.

“Хегемоните” за пореден път недоволстват от реферите, но никой не знае защо. Точно пък отборът на шефа да е недоволен от реферите е малко странно. Май недоволството на тези от Разград не е срещу футболните съдии, а конкретно срещу шефът им. Реално откакто Гергинов заема поста шеф на съдиите “обективните” го “заливат” с какво ли не, а разградчани пишат декларация след декларация срещу него. Какви точно са им мотивите можем само да гадаем… Може пък да се притесняват, че нещата няма да са както досега, но на този етап нищо не показва нещо подобно.

На проекта продължават да им свирят едни определени рефери и винаги сценарият е един и същ. Ако мачът тръгне на зле се дава някоя дузпичка за разградчани, ако трябва се гони някой от противниковия отбор, някое хитро фалче за накъсване на играта или някоя друга “случайна” грешка, която винаги е в една и съща посока и готово… Резултатите са налице. Самопровъзгласилият се “хегемон” е шампион още преди да е започнало първенството.

Воя срещу Чинков тези дни е странен… По принцип всяко оплакване на тези от Разград от реферите е меко казано нагло. Май разградчани се оплакват от съдиите само за да са “в тон с музиката”… Или “барабар Петко с мъжете”… Точно пък при Чинков разградчани печелят без особенни проблеми, а ако нещо се закучи въпросния футболен рефер знае какво да направи…Ако трябва да се даде дузпа в 90-тата минута, която само той вижда се дава, ако има нужда от нещо друго… “Дава се”! От друга страна няма сила която да го накара да свири дузпа срещу “хегемона”. При Чинков “националната кауза” има 10 победи 1 хикс и една загуба… И сега тези от Разград са срещу него и шефът на съдиите.

Реално ако не бяха съдииските аванти разградчани в момента щяха да са поне с две-три места надолу в класирането. Както и да се гледа Чинков има пряка “вина” разградчани да имат комфортната си преднина на този етап в тото лигата, затова целият този вой и писане на декларации е много странен.

Делиорманци май нещо са се притеснили и са впрегнали всички “обективни медии” да защитават интересът им. Твърдят, че проекта “винаги е бил за спазването на правилата” и винаги са се опитвали да подхождат “с разбиране към грешките на реферите”… Нормално е. Когато съдииските грешки винаги са в твоя полза това някак е нормално. 

Истината е, че “хегемоните” не харесват много конкуренцията и нормалното футболно съперничество. Ако зависи от тях такова животно в родната тото лига няма да има. Сега поради някаква причина се чувстват застрашени, пишат декларации и правят някакви опити за създаване на напрежение. Реално при едни определени условия, когато едни определени хора спрат да се интересуват от доходоносните “хегемони” проекта ще бъде закрит почти толкова бързо, колкото беше открит… Това е болезнената истина за проекта, на който най-оборотния продукт във фен магазина са кремвиршите на половин цена.

Според статистиката му реферът Чинков със сигурност не е най-обективният когато единият от отборите е проекта на шефа, но пък мачовете за купата са малко по-различни от тези за тото лигата. Точно заради това последните години турнирът за купата е по-интересен от тото лигата.

Защо поне веднъж не се остави съдията на мира и нещата не се решат на терена… Ей така, за разнообразие.

автор:

Симеон Димитров