На “Герена” търсят химикалка

January 5, 2023

Началото на годината за сините явно е добро, но отново има нещо, което да им създаде леки спънки. Сините ще се изстрелят в друга орбита, но за целта в момента им е необходимо не нещо друго, а единствено химикалка. От новините идващи от посока Подуяне става ясно, че сделката е въпрос на време и спасението е близо. Всичко около взимането на клуба от новите собственици вече е уточнено. Сираков и бъдещите купувачи са се разбрали на думи. За да се финализира всичко остава само един дребен детайл. Трябва да се уточни и финализира концесията на “Герена”. От всичко излиза, че в момента сините са разделени от новата орбита само от един подпис, който според синьото ръководство не е проблем и е въпрос на време да се случи. Единствено трябва да се намери химикалка, а от “Герена” се надяват това да се случи скоро. След това светлото бъдеще ще е гарантирано, а сините най-накрая ще имат козирка на стадиона и ще изчистят задълженията си към НАП.

Сделката временно е в застой, но Станимир Стоилов, който се очаква да продължи да има цялата спортно-техническа власт и новите собственици ще седнат и ще обсъдят новите приоритети в трансферната политика и идеите на треньора за цялостната работа в клуба. Мъри държи новите играчи на сините да са наясно с “правилния футбол”, които държи да продължи да практикува. Предоставил е на новите собственици списък с играчи и е споделил и кои от Саутхямптън желае да акостират на “Герена”. Според всички, които се занимават със сделката сините са “перлата в короната” на  „Спорт Рипъблик“. Заради това очакванията са исканията на Мъри да бъдат удовлетворени и сините да се превърнат в “хегемон”… Такъв, какъвто родните ширини не познават. Във връзка с това се очакват входящи звездни трансфери да има през цялата зимна пауза.

Превръщането на сините в “хегемон от друга орбита” зависи от един подпис, който според синьото ръково е въпрос на време. Кога ще се намери химикалка и ще се случи към този момент все още не е ясно. Наско Сираков вече каза, че се е срещал с когото трябва и е получил уверение, че това ще се случи в най-кратки срокове. Какво се има предвид с “най-кратки срокове” никой не знае. Според всички обаче, съвсем скоро сините ще погледнат “А” група от друга орбита…

Всичко е въпрос на време… Или глътка минерална вода…

автор:

Симеон Димитров