На всички им е кофти, но ЦСКА е на първо място

September 1, 2020

Всички “честни и обективни” не спряха да коментират как ЦСКА не заслужавали победта в мача със Славия… Аз лично се чудя кога тези анализатори ще се изправят… Май им харесва да са наведени пред агата?

Всички видяхме какви ги свърши реферчето на мача ЦСКА-Славия, но има-няма пет минути след него “честните и обективните” започнаха да обясняват, че всъщност не сме видяли това, което сме видяли… Като чета и слушам коментари за последния мач от последния кръг в тото лигата започвам да се чудя аз къде съм бил и какво съм гледал…?

Антов получи жълт картон за избиване на топката без да направи фаул. След куп спорни обсъждания Санкаре получи втори жълт картон… За избиване на топката. При намесата на сенегалецът дори няма фаул, но той получава втори жълт картон. Такова съдийско решение трудно можеш да определиш като обективно. Реферчето чакаше момента и след като “звездата” Стоянов падна все едно са му счупени двата крака му олекна и вдигна втори жълт картон. Добре, че белите не успяваха да стигнат до наказателното поле на ЦСКА, че иначе не се знеше колко точно дузпи щеше да свири…

Ясно се видя, че Санкаре не влиза опасно. Избива топката, а краката му остават на земята… Няма и помен от опасна игра, което евентуално би могло да е оправдание за картона вдигнат от съдията. Точно заради това “съдията” не трябваше да показва картон. Всъщност не само заради това. Съдията не трябваше да показва картон просто, защото нямаше такъв… То, нямаше фаул, пък камо ли картон…

След като от Разград видяха отново заплахата въпросът е пак ли се започва с феърплея по разградски. Отново ли ще има такива циркове по стадионите? Съдиите отново ли ще свирят все в ущърб на ЦСКА? Така ли проекта смята да стане шампион отново?

И в този ред на мисли преди някоя друга седмица от БФС обявиха, че съдийте в България били “честни и принципни”. Заради това “честния и принципен” Железов си бил признал за “грешката” при червения картон на “звездата” Сисиньов. Наказанието на новоизлюпения национал беше моментално намалено. Сега “честния” Костадинов ще си признае ли грешката? А, от БФС ще реагират ли толкова бързо като при “звездата” от Разград?… За един приятел питам.

На всички е ясно, че феърплей и тото лига са антоними. Ясно е, и че всеки проект и всяко робство свършва в един момент.

На “честните и обективните” само ще им напомня, че евентуално и след проекта ще се опитат да са спортни журналисти. Тогава, обаче никой няма да вярва и на една дума написана от тях. ДомусСпорт са добър пример как можеш да се сринеш като журналист. Преди време бяха топ, а сега са няколко наведени на агата смешници, които опитват да са алтернатива…. Не им се получава. Ясно личи кой е изправен зад тях…

ЦСКА са първи за момента. “Честните” казват, че е с късмет, и че от тук нататък всичко зависи от тях… Лошото е, че не е точно така. Тепърва предстоят много “феърплей” мачове. Цирковете едва сега започват.

Едно, обаче е сигурно. В момента ЦСКА е там, където трябва да бъде и ще направи всичко възможно да е там и след последния кръг на тото лигата.

автор:

Симеон Димитров