Националите отново трагични

October 9, 2021

Родните национали загубиха тежко от Литва в мач за световните квалификации. Трупата на Ясен за пореден път игра безобразно слабо, но този път нямаше късмета да измъкне някой равен или драматична победа. Тази загуба е поредното срамно петно върху националния ни отбор. След този мач започвам да се чудя дали въобще има отбор, който родните нацинали да могат да надиграят и да победят.

В мачът в Литва родните национали не показаха абсолютно нищо и не могат да се похвалят с абсолютно нищо. За целият мач българите не направиха нито една смислена атака, а ударите им се броят на пръстите на едната ръка… Всъщност целия актив на нашите се изчерпва до пропуснатата дузпа, фалът, от който стана гола и още един-два  удара. Това реално е твърде малко. От своя страна слабите литовци надиграха родните “звезди” по всички показатели. Правеха по-смислени атаки, разиграваха топката по-добре и абсолютно заслужено вкараха три гола… Добре, че направиха и някой друг пропуск и веднъж оцелиха гредата, че иначе срамът за трупата на Ясен щеше да е пълен.

Преди няколко дни Ясен Петров заяви, че имал мечти и мисия… Каква точно му е мисията нямам представа, а за мечтите… Колкото и един заек да си мечтае да стане лъв това няма да се случи. Заекът ще си остане заек въпреки мечтите си.

За съжаление родните национали отдавна не предизвикват тази емоция във феновете както преди години. Въпреки осигурените от БФС самолет и хотел… Преслава дали ще пее…?

Надявам, се на 13-ти Ясен Петров да хвърли оставката си.

автор:

Симеон Димитров