Националите загубиха отново

September 6, 2020

“Националите” на чичо Гошо загубиха и от Уелс. Така от първите два мача от Лигата на наците родния “перспективен” национален отбор има една точка.

Двубоят на “националите” в Кардиф отново имаше “драматичен” завършек. Уелс победи с гол в добавеното време и някои анализатори заговориха за прокобата на последната минута… Ей, тези само някакви прокоби виждат.

Според мен в двата мача се случи логичното… Българският “национален” отбор не победи. Головете за съперниците паднаха в последните минути, но това няма никакво значение. По-важното е, че сбирщината на чичо Гошо не игра нищо, а голът за съперниците на нашите беше въпрос на време. Преди няколко дни Ирландия можеше да вкара много преди добавеното време, но не го направи за късмет на трикольорите… Не за друго,но ако ирландците бяха вкарали в 80-тата минута днес родните национали щяха да са с нула точки.

В днешния мач срещу Уелс отново получихме от същото. С много уговорки през първото полувреме стояхме добре. Поне родните национали не пуснаха Уелс до много опасни положения. Второто полувреме уелсците натиснаха и голът беше въпрос на време, а веднъж и гредата помогна на Георгиев. От своя страна родните национали се опитваха да разиграват топката и търпеливо да чакат своя шанс. Лошото, обаче е, че шансът срещу Уелс така и не дойде. Нешенците разиграваха бавно и често неточно. След 60-тата минута нашенците свършиха въздуха и видимо намалиха оборотите. От там нататък се надяваха само на чудо. Е, чудото не се случи и Уелс победи.

Чичо гошо във всяко интервю говореше някакви неща за тактическа дисциплина и изпълнение на поставените задачи. В този ред на мисли как така се случи Делев да пази младежа на Ливъпул, който е с една глава над родния “исполин”. Или накрая, когато всички са свършили въздуха са там, където са стигнали по-рано? В този случай логичното се случи и младежът от острова вкара гол.

След втория мач трупата на чичо Гошо е на трето място след Уелс и Финландия. Иска ми се да вярвам, че нещата ще се променят, но с чичо Гошо и тези 30+ не съм голям оптимист… Дано да ме опровергаят следващите мачове, но не ми се вярва много.

автор:

Симеон Димитров