Националите вече са пред Кабо Верде

December 22, 2022

Националният отбор на България по футбол наистина е във възход. Преди известно време шефът Михайлов го каза. След това Емил Костадинов го спомена в едно интервю. Тогава много почитатели на футбола решиха, че тези изказвания са моментно вдъхновение след някой от банкетите.

Днес ФИФА публикува световната ранглиста и потвърди твърдението на футболните ни шефове. Според нея трикольорите са се изкачили едно място нагоре. Представителната селекция на България в момента е на 71-о място и вече изпреварва тимът на Кабо Верде. Възходът е налице, а изкачването в ранглистата на ФИФА го потвърждава.

Дали това е заради новия треньор, “оръдието за топки”, което шефовете на футбола в България осигуриха, многото и все добри банкети или съвкупност от всичко това няма значение. Важното е, че “лъвовете” бележат възход. Сега задминаха Кабо Верде. Да се надяваме, че следващия път ще минат пред ОАЕ и Ирак. Ако продължи да се работи толкова добре можем да се надяваме до година-две да достигнем и задминем Албания, Ямайка, а защо не и Исландия… Ако станем още по-смели в мечтите си можем да си пожелаем да задминем и Буркина Фасо.

Важното е футболния съюз да продължи да работи добре както до сега и възходът на родните национали да не спира. Стъпка по стъпка, банкет по банкет, търпение, подкрепа за отбора, вяра в шефовете на футбола и току виж българският национален отбор по футбол е минал дори и пред Мали.

Айде пускайте Преслава и наздраве за възхода….

автор:

Симеон Димитров