НАЦИОНАЛЕН ОТБОР

December 2, 2019

Много се спекуллира напоследък, че няма футболисти за “А” отбора на България. Проблема според мен е не, че няма футболисти. Проблема е, че има треньори като чичо Гошо, “гения” Балъков, подлогата преди него и т.н…. Има изпълком с чичо Венци, Гела и разни други на които не им пука за националния отбор. За тях важното е техните туристи да играят, за да мога след това да ги продадат някъде… Или пък тренерчетата някак си не желаят да викат младите и перспективни играчи, а викат такива около и над 30г за да угодят на началници. С една дума викат туристи… А защо ли?

Лесно е да се каже няма кой.

За това на прима виста бих предлижил няколко футболиста, които според мен са добри или стават за националния. С тях си мисля, че имаме шанс да се класираме на ЕВРО 2020 и там да не сме в ролята на тъпани.

Не твърдя, че моите 11 са топ. Просто мисля, че те са по-добри от тези викани и играещи сега. Всеки може да си направи единайсеторка, която според него ще е най-доброто.

Ето я моята…

Пламен Илиев,Иван Турицов, Пламен Гълъбов, Валентин Антов, Антон Недялков, Иван Горанов, Кристиян Малинов, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Кирил Десподов (капитан), Димитър Илиев..

Това са моиоте 11. Към тях трябва да се добавят Георги Пашов (задължително) и Терзиев. Спокойно можем да се замислим за Кун Теменужков, Станислав Костов и забравения напоследък Ивайло Чочев. Със сигурност има и други, които пропускам…

Ето, че се оказа, че не е като да няма. Просто поради една или друга причина тези, които трябва да ги повикат не го правят. А защо ли? Това само те си знаят.

Вярвам, че ако се викнат най-добрите, а не измислените звезди , и тези от каузата имаме добри шасове за класиране на Евро 2020 и достоино представяне в “групата на смъртта”.

автор:

Симеон Димитров