Национален отбор или национална тргедия…

August 21, 2019

Помня времето,когато всеки футболен фен в България чакаше с нетърпение мачовете на националния отбор по футбол. Билети за мачовете се купуваха много преди мачовете, защото след това нямаше. Помня времето, когато в проливен дъжд на стадион “Васил Левски” националния отбор победи Германия след като губеше с 0-2 пред около 60 000… Ех , спомени…Спомени за Стойчков и компания, за Барбуков, Гошо вратарчето , ония от ляво и тия в центъра. Спомени за времето, когато националния отбор по футбол не губеше от туристи събрани няколко часа преди мача.

Но да се върнем в настоящето.Честно казано не знам какво точно да очаквам от баджанаците.Попов и компания показаха, че футбола не им е силната страна.С капитана Попов в състава си националите играят всеки мач с човек по-малко.Вярно вкара някой гол, но пък честно да си кажем и магаре да вържеш в наказателното поле и му дадеш да ритне хиляда пъти топката, и то ще вкара гол-два.Малката перука си мисли, че като догони Лилчо Арсов по килограми ще започне да пази като него.Да, ама не!Другите изобщо няма какво да ги коментирам.Те не са виновни, че по някаква причина са в националния отбор.Виновни са всички в БФС начело с “алкохол делириум”, футболните шефове и мениджъри.Айде стига пари бе! Нали България е над всичко?Или за вас има по-важни неща?

И сега за избраните от Красимир Балъков футболисти за мача с Англия на “Уембли”.Бала, ти сериозно ли бе? Пашов и Сърмов?Не,че нещо, ама сериозно ли вярваш, че “футболисти” играещи в Армения и трета дивизия на Германия ще победят Англия?Или поне хикс…. Или в най-лошия случай минимална загуба… Честно на мен не ми се вярва.Вярно, че са играли в Етър,а те показват, че са майстори на хикса, ама …С тия палавници ли ще борим Англия? Единствения начин е Стърлинг и компания като ги видят нашите да умрат от смях.Вярно, че в момента нямаме футболисти като Стойчков и Бербатов. Факт е ,че в националния отбор от доста време насам не се викат най-добрите футболисти. Или ако се викнат евентуално са резерви на тези,на които мениджърите си пият питието с един фен на Преслава…Хайде стига де.

Ами от първата част от списъка няма много оптимизъм.Резерви или не в нискоразредни отбори в Турция,Русия,Словакия,Азербайджан(???).Някой ще каже, че с това разполагаме.Добре, но защо трябва да се викат някакви измислени звезди от смешни първенства? Да видим и тези от българските отбори.Със сигурност има кои да се вземат, въпросът е дали тренера или който там иска да ги вземе. Националния е отдавна загубена кауза.И това трябва да се промени.Нека да започнем пак да си гледаме мачовете с бира, а после да се напиваме с ракия…Защото сега започваме с ракия за да не гледаме позора до край.Феновете не искат мачове като тези с Косово,Люксембург, Малта и всички останали слаби и срамни мачове. Искаме си националния.