Мъри се скара на НАП

June 8, 2022

Днес в едно телевизионно интервю шефът на НАП Румен Спецов се опитваше по-меко да каже, че сините от “Герена” имат огромни задължения към агенцията, които по принцип трябва да плащат, но дефакто не го правят. Според Спецов сините дават по нещо, но реално то не е това, което трябва и отборът от Пподуяне продължава да трупа дългове. С две думи сините имат забавяния в плащанията си и ако не опавят нещата НАП ще трябва да предприеме необходимите стъпки по закон.

Малко след интервюто на Спецов “най-великият”… “Месията” на родния футбол. “Треньорът на треньорите” взе, че се скара на Изпълнителния директор на НАП. От къде на къде ще държи сметка на “отбора на народа” и ще ги кара да плащат данъци и осигуровки. Този Спецов май не е наясно за кой отбор говори? Според “великия треньор” и други не плащали на НАП и това при тях не било прецедент… Всички знаем кои не плащат на НАП и живеят предимно на гърба на държавата от помощи и тем подобни, но това друга тема… Друг довод, който Мъри изтъкна е, че тези дългове са били трупани с години и до този момент никой не ги е искал… Защо ли? Ами, всички знаем кой управляваше България преди, защо НАП мълчеше за дълговете и защо сините взимаха лиценз година след година без никакъв проблем… Те и сега ще вземат лиценз без проблем, но този път е заради 40-годишното приятелство.

Мъри заяви, че имали “човешки и морален ангажимент” и щели да си платят дължимото… Но пък от думите на “супер треньора” става ясно, че това ще стане не сега, а когато те решат. Нито Спецов, нито НАП могат да кажат на “отбора на народа” кога, колко и дали въобще да плаща. Според “великия месия” шефът на НАП трябва спре да говори за дълговете на сините и да спре да се заиграва толкова. Лошшо Спецов! Лошо! Да караш сините да дават… Спри да се заиграваш толкова, защото ако не си разбрал сините не дават, а взимат.

Може би следващата стъпка ще е по стар син обичай отборът от “Герена” да поиска да му опростят задълженията… Какво да се прави? Навици. Пък и до този момент системата работи перфектно за сините. Защо да се променя сега?

Както казват сините “НАП има да взима”. Или ако трябва да перефразирам една кулова реплика от от страхотен Български филм… Сините ще платят на НАП… Ама друг път.

НЕ-СПОРТ