Мъри: Най-важното е, че никой не ни е надиграл

мъри стоилов
December 4, 2022

Календарната година още не е изтекла, а “А” група е едва по средата си, но за сините вече е ясно, че отново ще завършат първенството без трофей. Отборът от Подуяне е в средата на класирането в “А” група с доста голямо изоставане от лидерите. Днес водения от бащата на правилния футбол загуби в Разград и отпадна и от турнирът за купата.

Сините се възползваха от това, че Лудогорец не излезе пределно мобилизиран за този мач и взеха инициативата в мача. Опитваха да създават и опасности, но в повечето случаи си оставаха само с опитите, а Слуга така и не трябваше да се намесва по някакъв решителен начин. Все пак след едно по-скоро случайно отиграване на Уелтън сините поведоха.

Проблемът за отборът от Подуяне е, че явно Мъри го учи на правилен футбол за около 60 минути, а срещата все пак продължава поне 90. За пореден път сините дръпват ръчната някъде около 60-тата минута. И за пореден път получават голове в последната третина на мача… Откакто е на Герена Мъри съветваше БФС за какво ли не. За програмата, за реферите, за паузите в първенството и въобще за каквото се сетим. Бащата на правилния футболол даде толкова съвети на БФС за какво ли не, че се чудя как до този момент е пропуснал да предложи мачовете в България да са по 60, а не по 90 минути… Още не е късно. Очаквам скоро да се случи. Правилния футбол на Мъри се играе трудно, а 90 минути още повече.

След попадението на сините разградчани имаха 30 минути да обърнат мача и колкото и разконцентрирани да бяха успяха да вкарат два гола. Накрая сините отново с малко късмет стигнаха до дузпа и имаха възможност да пратят мача в продължения и да се надяват на нещо. Кордоба обаче изпълни 11 метровия наказателен удар в стил американски футбол… Силно, нависоко и надалече… След поредната дадена и не вкарана дузпа Мъри стигна до заключението, че освен на правилен футбол ще трябва да учи сините и да бият дузпи.

До този момент след всеки мач бащата на правилния футбол  казваше, че “никой не ги е надиграл”. Рядко печелеха, но това според Станимир Стоилов това е защото не всеки път играчите разбираха и изпълняваха указанията на треньора за правилен футбол. Изпуснатите 11 метрови наказателни удари също изядоха някоя друга точка.

След нова година, с новите собственици и с новите попълнения от Висшата лига, и след като всички са научени да играят правилен футбол и да бият дузпи сините ще са раличен отбор… Отбор от друга орбита и реалност.

Това първенство няма да има купа, ама чакайте да видите какво ще стане следвщото, когато сините ще са в другата реалност. Купа, титла и поне полуфинал за КЕШ…

автор:

Симеон Димитров