Мъри май си е повярвал много

May 12, 2022

Треньорът на сините от София, кавалерът на правилния футбол, най-великия от най-великите май напоследък много си е повярвал. Не е ясно дали заради непрекъснатите суперлативи от преобладаващо сините спортни писачи или нещо друго, но тези дни Мъри се изживява като най-най на родния футбол. И разбира се като най-висша инстанция непрекъснато дава съвети на всички в родния футбол как да се случват нещата… Великанът Мъри дори има версия как родния футбол да дръпне нагоре. Според него трябва всичко да се промени, но да не се пипат сегашните шефове в БФС…  Малко ми страннно как хем трябва всичко трябва да се промени, хем не трябва да се пипа никой и нищо в сегашния футболен съюз, но… Кой съм аз да критикувам и да се съмнявал във великия…

Тези дни авторът на сини приказки, вождът, лидерът, обединителят, спасителят, богът на синя България отново се изказа леко неадекватно. Може да е заради финалът за купата. Или прокобата да го притеснява. Може да е притеснен, че въпреки всички мерки, които са взети неговия отбор отново може да не вземе купа… Или нещо друго, но коментарът му за реферите и това кой обича да ги назначава бяха малко нахални и нагли. Нападките към ЦСКА и собственикът им, и коментарите му за това, че армейците са недоволни от рефера Попов са направо непонятни. Точно пък Мъри не би трябвало да говори нищо за назначаване на рефери и реферски аванти. Не за друго, а защото ако не бяха реферските аванти, дори и от Попов, сините щяха да са с доста по-малко точки в първенството. Достигането им до финалът за купата също щеше да е под въпрос… Иначе казано сега отборът от Подуяне нямаше да се готви за финал, а за някое мачле в долната шестица, а сините отново щяха да споменават прокобата.

Господин “правилен футбол” трябва да знае, че това, че е вкарал еди посредствен отбор в групите на КЕШ не го прави топ треньор… И други са го правили… Мъри може да си мисли, че е най-доброто нещо, което се е случвало на българския футбол, но не е. Щом желае да се изживява като спасител на закъсалите вековници да го прави колкото иска… И трябва да знае, че прокобата дебне отвсякъде.

автор:

Симеон Димитров